Martin Molčík
2. ledna 2024 • 21:40

Klíče k nečekanému postupu juniorů: zavřela se vrata a zmizel nešvar

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Reprezentace do dvaceti let poslala na mistrovství světa juniorů ve čtvrtfinále domů velkého favorita. Po gólu Jakuba Štancla jedenáct sekund před koncem vyřadila Kanadu výsledkem 3:2. Projděte si pět důvodů, které české mladíky do boje o medaile nasměrovaly.

  • Obětavá hra

    Důležitý faktor celého utkání. Kanada dokázala především ve druhé třetině dostat dvacítku pod velký tlak a vytvářela si nebezpečné situace. Spoustu nadějných pokusů ale dokázala skvěle pracující česká defenziva zblokovat. A když už náhodou nějaký kotouč na branku proletěl, stál v ní jistý Michael Hrabal. Právě obětavost hraje v nejtěžších momentech velkou roli.

    Čtvrtfinálová bitva Čechů s Kanaďany Čtvrtfinálová bitva Čechů s KanaďanyFoto ČTK/AP

  • Štanclův životní výkon

    Takový zápas si bude pamatovat do konce života. Český útočník vstřelil dvě branky. Jednu z nich si nemohl schovat na lepší moment. Jedenáct sekund před koncem totiž, i s pomocí teče Olivera Bonka, procpal puk za kanadského brankáře. Soupeři už nezbyl čas na odpověď. Nebyly to ale jenom branky, čím byl Štancl týmu prospěšný. Jeho bojovnost je v celém turnaji ukázková.

    Jakub Štancl slaví branku, kterou 11 sekund před koncem poslal české juniory do semifinále mistrovství světa Jakub Štancl slaví branku, kterou 11 sekund před koncem poslal české juniory do semifinále mistrovství světaFoto ČTK / AP / Adam Ihse

  • Hrabal zavřel vrata

    Bez rozdílového výkonu brankáře nemůžete myslet v turnajích na medailovou příčku. A to se potvrdilo i ve čtvrtfinále s Kanadou. Michael Hrabal předvedl nejlepší výkon z dosavadních pěti vystoupení. Zejména ve druhé třetině ho soupeř nenechal ani na sekundu vydechnout. Týmu dodával vysoký gólman klid a jistotu. Spoluhráči mu to pak vraceli velkou obětavostí při blokování střel.

    Jeden z českých hrdinů - brankář Michael Hrabal Jeden z českých hrdinů - brankář Michael HrabalFoto ČTK

  • Drtivý nástup

    Čeští mladíci si nemohli představit lepší vstup do boje o semifinále. V první třetině vstřelili dvě branky a favorita do hry příliš nepouštěli. Na Kanadě bylo znát, že s takovým úvodem nepočítala. Dvoubrankové vedení tým posílilo v přesvědčení, že může uspět. I když pak soupeř zabral a dostal se zpátky do hry, stále neměl zápas pod kontrolou. Na to nejsou Kanaďané zvyklí.

    Čtvrtfinálová bitva Čechů s Kanaďany Čtvrtfinálová bitva Čechů s KanaďanyFoto ČTK/AP

  • Jediné vyloučení

    Ze začátku turnaje trápila národní tým častá a kolikrát zbytečná vyloučení. S tím by proti Kanadě těžko uspěl. Postupně se ale disciplína zlepšovala, což potvrdil i čtvrtfinálový souboj. Češi favoritovi dopřáli pouze jednu jedinou přesilovou hru, což bylo klíčovým prvkem celého utkání. Kanaďané totiž umí v početních výhodách udeřit.

    Čtvrtfinálová bitva Čechů s Kanaďany Čtvrtfinálová bitva Čechů s KanaďanyFoto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud