16. května 2013 • 23:00

Švýcarsko je v euforii: Senzace! Pohádka! Hrdinství, píše tisk

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství hokejistů Švýcarska nad českým výběrem 2:1 ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa vyvolalo vlnu euforie. "Pohádka pokračuje!" hlásá švýcarský tisk po dalším díle nečekaně úspěšného příběhu reprezentace země helvétského kříže na šampionátu.



"Švýcarsko senzačně přehrálo bronzové medailisty z minulého mistrovství světa a zůstává jediným neporaženým týmem na šampionátu," rozplývá se list 20 Minuten ve svém internetovém vydání nad představením švýcarské reprezentace proti Česku.

"Historický, hrdinský výkon! Naši hoši porazili na světovém šampionátu dvanáctinásobné mistry světa z Česka a jsou v semifinále," hlásá do světa na své webové verzi deník Blick. "Švýcarská hokejová pohádka pokračuje!"

"Nikdo by před začátkem mistrovství světa nepomyslel na švýcarskou účast v semifinále. Ale reprezentace v napínavém dramatu s Českem bojovala až do konce a dokázala to," píše web Sport.ch.

"Vždycky jsme byli 'malí Češi', malá země, která se snaží z malého počtu hokejistů vyždímat to nejlepší a porazit velké soupeře. Ale po čtvrtfinálovém vítězství už nejsme malí, ale lepší 'Češi'," píše ve svém sloupku pro internetové vydání listu 20 Minuten Klaus Zaugg, známý švýcarský sportovní novinář.

"Jak je to možné, že Švýcaři porazili Česko? Odehráli perfektní hru. Všechno fungovalo, jak má. Od brankáře přes obranu až po útok. A především Švýcarsko hrálo tak, jako nikdy předtím. S obrovským sebevědomím, jako by na ledě nebyli hráči domácí ligy, ale hvězdy NHL," pokračuje Zaugg.

"Když pak Češi snížili, reprezentace skvěle zvládla tu nejdramatičtější čtvrthodinu v historii švýcarského hokeje," uzavírá Zaugg po triumfu nad Českou republikou, která Švýcarům vynesla účast v semifinále. V něm narazí na hokejisty USA, kteří deklasovali Rusko 8:3. Dočkají se pokračování své pohádky?

Švýcarsko je v semifinále! Českého soupeře porazilo v napínavém čtvrtfinále 2:1 a o finále si to rozdá s USA
Švýcarsko je v semifinále! Českého soupeře porazilo v napínavém čtvrtfinále 2:1 a o finále si to rozdá s USA

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud