19. srpna 2014 • 17:19

Šéf svazu Král: Nemůžu položit hokej tím, že dám lístky za korunu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král věří, že se organizátorům mistrovství světa v Praze a Ostravě podařilo najít únosnou mez ceny vstupenek. Ty budou stát na sedm zápasů českého týmu v pražské O2 areně shodně 1290 korun do II. kategorie (horní patro) a 1690 korun do I. kategorie (spodní patro). Do prodeje ale půjdou nejdříve balíčky celodenních vstupenek, které budou v ceně mezi 1880 až po 2980 korun podle kategorie a programu.



Správnou cenovou hladinu bylo podle Krále náročné nalézt. "Bylo nejtěžší najít takovou, která splní naše přání, abychom šampionát nabídli co nejširší divácké obci. Na druhou stranu vstupné je vlastně jediný zdroj příjmu, který zůstává pořadateli a ten musí pokrýt náklady kolem 400 milionů korun," řekl novinářům Král.

V první vlně prodeje balíčků v listopadu tak mohou získat fanoušci nejlevnější lístky za 1880 korun na duely českého týmu se Švédskem (1. května), Lotyšskem (4. května) a Švýcarskem (12. května). Ty budou v kombinaci s dalším duelem toho dne. Za nejméně 1290 korun si budou moci pořídit lístek až v případě, že nebudou vyprodané už v balíčcích.

Cena podle Krále musí odpovídat tomu, aby svaz na pořadatelství neprodělal. "Náš zájem je samozřejmě vydělat. Vždycky byl šampionát zdrojem výdělku na dalších několik let. Ale raketově rostou náklady na šampionát a ubývají nám místa, kterými disponujeme. Příjem z marketingu nemáme prakticky žádný," uvedl Král.

Podle něj se snažili organizátoři udržet ceny co možná nejníže na základní skupinu. Na čtvrtfinále, pokud se prodá už v balíčku s druhým zápasem, musí fanoušek obětovat nejméně 4780 korun, pokud budou jednotlivé lístky v únoru tak 2390 korun.

"Byly dvě možnosti. Buď napálit cenu už na skupinu a čekat, že to bude tak atraktivní, že to lidi zaplatí. Nebo najít rozumnou mez, aby se tam mohl podívat každý. Mistrovství světa je tu jednou za deset až dvanáct let. I když jsou to vyšší peníze, dají se dát dohromady," doplnil Král.

"Myslím, že základní skupina je cenově otevřená všem. Český fanoušek se jede podívat na jiné akce - na tenis, motorky, do světa. Není to, že bychom nechtěli někomu dát levně lístek. Ale v takovém případě bychom mistrovství světa v Praze nemohli dělat. Nemůžu položit český hokej, že nechám vstupenky za korunu," uvedl. Nejlevněji z celého šampionátu mohou hokejoví příznivci mimo české zápasy na duely Rakouska se Švédskem a Francie s Kanadou za 190 korun.

Cena za utkání českého týmu: 1 290 - 1 690 Kč

Cena za utkání slovenského týmu: 1 690 Kč

Cena za čtvrtifnále: 2 390 - 2 990 Kč

Cena za semifinále: 4 690 - 5 790 Kč

Utkání o bronz: 4 290 - 5 390 Kč

Finále: 7 190 - 8 990 Kč

Do děje turnaje mají vtáhnout zóny pro fanoušky před oběma halami v Praze a Ostravě. Tam by si měli fanoušci turnaj užít i na velkoplošných obrazovkách, pokud nezískají vstupenky. "Fanzóny budou v bezprostřední blízkosti hal," navázal Král.

"Pozemky kolem O2 areny jsou v soukromých rukách, ale s majitelem jsme domluvení. Budeme mít jako svaz celé prostranství. Stejná situace je v Ostravě. Chtěli bychom udělat velkou oslavu hokeje, aby fanoušci žili nejen v době zápasu, ale i předtím a potom večer. Pokud se tedy dohodneme s městem či obvodem a bude možné prodloužit čas nějakých produkcí," vysvětlil Král.

Zatím si netroufá odhadnout, kolik svaz na šampionátu vydělá. "Základní cíl byl, abychom skončili v plusu. Bude se to odvíjet od úspěšnosti prodeje a také od toho, kolik se nám podaří z dalších zdrojů. Přístup k nám od měst, krajů a státu je výborný. Pokud to dopadne, jak to vypadá, mělo by to být dobré," prohlásil Král.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud