2. května 2016 • 12:10

Gulaš je nemocný a na MS se opět nepodívá, vyjasňují se brankáři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemocný útočník Milan Gulaš se na mistrovství světa v Rusku v dresu české hokejové reprezentace nepředstaví. Třicetiletý hráč Färjestadu tak dál čeká na premiérový start na velké mezinárodní akci. Aktuálně je v kádru 29 hráčů, po úterní generálce s Kanadou kouč Vladimír Vůjtek se svými asistenty zúží výběr o jednoho obránce a jednoho útočníka.



Gulaš se kvůli teplotě omluvil z nedělního srazu v Praze, potíže měl už na konci přípravy minulý týden ve Znojmě. "Už to zdravotně nedá, takže vypadává (z nominace) on. Ještě tady zůstane jeden útočník a jeden obránce a zbytek pojede s námi. Po zápase se definitivně rozhodneme," řekl novinářům asistent trenéra Josef Jandač .

Gulašovi nevyšel další pokus o start na mistrovství světa. V roce 2010 v Německu a o čtyři později v Bělorusku byl dokonce v širším kádru během šampionátu, ale nakonec se na soupisku nevešel.

Naopak připravený do hry je po lehčím otřesu mozku ze středečního duelu se Švédskem útočník Arizony Jiří Sekáč , který absolvoval bez potíží nedělní i dnešní trénink a bude hrát proti Kanadě. "Už se cítí dobře a určitě nastoupí," uvedl Jandač.

Po generálce oznámí kouč Vůjtek jména nominovaných devíti beků a 15 útočníků. "Řešíme hráče na posty, jestli potřebujeme napravo, nalevo nebo univerzála, který může případně naskočit na více pozicích," řekl Jandač. Češi odletí do Moskvy ve středu ráno. V Rusku bude s týmem 27 hráčů, na soupisku se jich může dostat jen 25.

Jisté je, že trojkou bude Machovský

Jisté je už delší dobu, že brankářskou trojkou bude Matěj Machovský a šampionát začne jeden z dvojice Pavel Francouz - Dominik Furch . Podle Jandače už má realizační tým o jejich nasazení jasno. "Chceme tu tíhu rozložit na oba brankáře. Je tam vyrovnanost a budeme spíš volit podle soupeře, máme to víceméně dané na první dva zápasy," uvedl Jandač.

Nechce ale dopředu prozrazovat, kdo bude chytat v pátek v úvodním duelu šampionátu s Ruskem a o den později s Lotyšskem. "Nejdříve to musí vědět ti brankáři a nerad to říkám dopředu. Pak se to v zápase změní. Někomu se bude dařit víc, třeba to odchytá celé, i když to nepředpokládám, protože zápasy jdou rychle za sebou," řekl Jandač.

Podle něj je těžké něco určovat dopředu. "Loňské mistrovství nastupoval Salák jako jednička a po druhém zápase už se v bráně neobjevil. Chceme v tom být trošku rozumnější. Máme vyrovnanou dvojici brankářů. Počítáme, že si oba zachytají, ale v jakém pořadí, je předčasné," dodal Jandač.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud