7. května 2016 • 10:15

Hlavně žádnou paniku! Ruský trenér doufá, že bude mít Ovečkina

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský trenér Oleg Znarok po porážce 0:3 s českým týmem reagoval na útoky novinářů vyrovnaně a s klidem. „Žádnou paniku, všechno je v pořádku,“ ujišťoval s kamenným výrazem po nepovedeném vystoupení domácího celku v úvodním duelu mistrovství světa. „Měli jsme dobrou první třetinu, kdy jsme si vytvořili gólové šance. Zbytečně jsme se nechali vylučovat, nevyužili jsme přesilovky. Ale hlavně, neproměnili jsme šance,“ uvedl ruský trenér.



Domácí tým na soupisku ještě nedopsal například Alexandra Radulova, nastoupil jen s jedenácti útočníky. V první linii tak bojoval i obránce Viktor Antipin. Na střídačce navíc chyběl asistent Sergej Zubov. „Ani neplánoval tam být. Přišel a řekl, že není schopen pracovat,“ uvedl mnohoznačně Znarok. Nepřítomnost svého pobočníka blíž nevysvětlil.

Stejně tak nerozebíral, proč nefungoval útok největší hvězdy Pavla Dacjuka s Mozjakinem a Těleginem. „Přišlo nám, že tahle formace potřebuje hráče s dobrým pohybem. Proto jsme tam dali Tělegina,“ pravil Znarok. Direktoriát turnaje nakonec vyhlásil za nejlepšího ruského hráče Dacjuka. „Oni mají svůj názor, my taky,“ řekl ruský trenér. Koho by navrhoval on, odmítl prozradit. „Tohle zůstane v týmu,“ mlžil trenér. 

VIDEO| Podívejte se na sestřih utkání

Brankáře Sergeje Bobrovského ze dvou inkasovaných gólů neobviňoval, třetí česká trefa padla do opuštěné branky. „Chytal dobře. Obě branky padly z tečí nebo z dorážky,“ shrnul Znarok, který doufá, že hlavně do útoku získá další posily. Dokonce naznačil, že až přijedou Ovečkin s Kuzněcovem, útok ruského mužstva ještě nabyde na síle. Capitals prohrávají v sérii s Pittsburghem 1:3, čtvrtý zápas se hraje v neděli ve Washingtonu. Ovečkin by takhle na šampionát letěl za deset let v NHL už devětkrát...

Nečekaná porážka v úvodním střetnutí ruského trenéra nerozhodila. Ubezpečil, že přes prohru 0:3 není důvod se vzrušovat. „Žádnou paniku, všechno je v pořádku,“ uzavřel debatu Oleg Znarok. 

Více o MS v Rusku najdete ZDE >>>

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud