26. dubna 2018 • 15:16

Další oběť dělostřelce Frka! Trefil Kloka, ten jede se zlomeninou domů

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | O jeho raketové střele Martina Frka už ví celá NHL. Teď se o ní na vlastní kůži přesvědčují i spoluhráči v národním. Na pátečním tréninku sestřelil obránce Lukáše Kloka. Diagnóza? Prasklá zánártní kost a odjezd domů. Bohužel. Ranař z Detroitu si píše na seznam obětí další jméno.



Je to opravdová zbraň. Martin Frk by na svou pecku příklepem měl mít zbrojní pas. Bez nadsázky. Jde totiž o vážně nebezpečnou věc, kterou lze způsobit bolest, pořádná modřina, ale také vážnější zranění.

Na středečním tréninku se národní tým po nácviku zakládání útoků a řešení přečíslení věnoval přesilovkám. V první formaci má místo na křídle zarezervované právě Frk. V jedné ze situací dostal ideálně nabito a poslal směrem na branku štiplavou puklici, která však trefila do brusle vítkovického beka Lukáše Kloka.

Mladý obránce se složil k zemi. Rychle se ale oklepal a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Z tréninku neodstoupil, zůstal až do konce. Když si ale v šatně vyzul brusli, noha okamžitě otekla a bolest se zvětšovala.

„Na rentgenu se pak potvrdila prasklina v oblasti zánártní kosti. Není schopný trénovat a ani perspektiva není příznivá. Čekají ho tři týdny klidu a odlehčená chůze o berlích. Není šance, že by hrál, proto odjede domů,“ popsal jeho stav lékař Dušan Singer. Klokovu šanci na zabojování o místo na šampionátu tak smolně zhasla dělovku vlastního spoluhráče.

Frk do dnešního utkání se Švédskem nastoupí v elitním útoku spolu s Radkem Faksou a Romanem Červenkou. Své velké přednosti si je vědom. Rychlost své rány ale nezná. „Spoluhráči v Detroitu mi říkali, že mám nejtvrdší střelu v týmu, ale nikdo mi ji neměřil,“ usmíval se na reprezentačním srazu.

V základní části NHL si už jednu oběť na seznam zapsal. V utkání s Tampou napálil do krku obránce Dana Girardiho. Ten se sesunul na led a ze zápasu odstoupil. Od vážnějšího zranění ho zachránil kus plastové výztuže na zátylku.

„Frk nemá tušení, kam střílí. V každém utkání někoho málem zabije. Tenhle chlap je pro ostatní hráče vážně nebezpečný,“ neměl pro Frkovu střelbu pochopení bývalý útočník Patrick O'Sullivan.

I brankáři české reprezentace potvrdili, že pecky z jeho hole vážně bolí. Dnes si Frk odbude premiéru za seniorský národní tým. Snad bude jeho střely zastavovat až síť za zády gólmanů.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud