Ondřej Kuchař
9. května 2018 • 13:46

Jistý Říha? Ne! Ve hře je Pešán i Varaďa, rozhodne se po mistrovství

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Jednání s Martinem Strakou a Liborem Zábranským jsou definitivně minulostí. Hokejový svaz musí nového trenéra národního týmu shánět jinde. „Oba první kandidáti odmítli. Poté jsme kontaktovali další tři, se kterými jednáme. Jsou to v abecedním pořadí Filip Pešán, Miloš Říha a Václav Varaďa,“ přiznal generální sekretář ČSLH Martin Urban novinářům na mistrovství světa v Kodani.



Už dávno je jasné, že Josef Jandač po právě probíhajícím mistrovství světa skončí u národního týmu. Jednání se táhnou už několik měsíců, zatím však definitivní jméno stále nepadlo.

„Jako první jsme oslovili Martina Straku a Libora Zábranského, oba odmítli. Poté jsme kontaktovali další tři, se kterými jednáme. Jsou to v abecedním pořadí Filip Pešán, Miloš Říha a Václav Varaďa. V jakém přesném pořadí jsme je oslovili, vám ale neprozradím. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout 7. června, kdy je na programu zasedání Výkonného výboru,“ popsal sekretář ČSLH Martin Urban.

Zmíněná trojice dostala nabídky na post hlavního kouče reprezentace. Asistenty by si pak měli vybrat sami dle svého uvážení. Svaz však podle všeho bude preferovat trenéra, který aktuálně netrénuje žádný ligový klub a mohl by se národnímu celku věnovat na plný úvazek.

FAKTA MS: Francouz kouzlil v zápase se Švýcary, chválil ho i Petr Čech
Video se připravuje ...

To by teoreticky mohlo favorizovat zkušeného 59letého Miloše Říhu, který je v současnosti bez angažmá. „Kdybych měl tu volbu nějak specifikovat, tak řeknu, že Miloš Říha je na řadě. Má zkušenosti, úspěchy. Trénoval nejbohatší klub Evropy (Petrohrad). Druhá koncepce je dát tam někoho mladého, perspektivního. Jsme přesvědčení, že všichni budou respektováni. Trénovat národní tým není snadné,“ dodal Urban.

Zvláštní však je, že ještě v pondělí Filip Pešán novinářům řekl, že osloven nebyl. Pokud by prý nabídku dostal, s přijetím by neváhal. „Oslovený ale byl,“ odmítá Urban. Ke zvolení trenéra je zapotřebí získat šest hlasů Výkonného výboru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud