Miloš Říha mladší
17. května 2018 • 12:25

ANALÝZA: Smrtící zbraně USA. Pozor na praváky a Kanea! Jak uspět?

Autor: Miloš Říha mladší, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampionát v Dánsku nakopl výběr USA ve velkém stylu. Porazil Kanadu, vítězil. Ale porážka 2:6 s Finskem ho odsunula na druhé místo a poslala ve čtvrtfinále na Česko (16:15, ONLINE ZDE>>>). „Tam neunesli průběh a vývoj utkání. Ale na turnaji ukázali velkou sílu v prvních dvou formacích, jednu táhnou Atkinson a Kane, druhou Larkin s Gaudreauem. Obrovskou zbraní jsou přesilovky s úspěšností 40 procent,“ říká trenér Miloš Říha mladší. Hru USA v početní převaze pro deník Sport rozebral.



Přesilovky? Tři praváci a Kane, na ně pozor!


PŘESILOVKA ČÍSLO 1:


PRAVÁCI A KANE

Přesilovka USA číslo 1 - tři praváci a KaneFoto Repro ČT sport

Přesilovka USA číslo 1 - druhá varianta zakončeníFoto Repro ČT sport

Miloš Říha ml.: „V první přesilovkové formaci hrají tři praváci na levé straně (1, 2, 3). Jejich snahou je hrát v pohybu a neustále mají možnost se křížit ve dvojicích. Na vrcholu hraje nejčastěji obránce Charlie McAvoy (3), ale i on někdy sjíždí do střelecké pozice na levém kruhu nebo níž. Před brankou hraje clonu Anders Lee (4) a napravo operuje Patrick Kane (5). V tomto případě zakončuje, pokud však přejde do role nahrávače, má možnost využívat všechny tři pravoruké hráče na levé straně, případně i na střelu bez přípravy. Tím, že jsou hráči na levé straně v pohybu, je pak možnost přihrávky od Kanea velmi efektivní, on je hráč který má cit pro nahrávku a vynikající čtení hry, umí většinou využít nejlépe postaveného spoluhráče při přesilovce.“

CHYTRÝ McAVOY

Přesilovka USA číslo 1 - chytrý obránce McAvoyFoto Repro ČT sport

Miloš Říha ml.: „Charlie McAvoy je výjimečný obránce. Snaží se hrát přesilové hry ale i přesilové situace v pohybu a neustále se snaží hledat volné prostory a koridory. Kane má pak snadnější možnost pro finální přihrávku, která míří na něj.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud