Zdeněk Janda
27. dubna 2019 • 12:13

Na odvetu se Slováky s Říhou i Voráčkem: Nebude to žádná sranda!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

S koučem Milošem Říhou na střídačce. I s hvězdným duem z Philadelphie. Podle očekávání se v sobotní odvetě se Slováky (od 18 hodin v Nitře) vrátí do akce uzdravený trenér a poprvé se do přípravy před světovým šampionátem zapojí i útočník Jakub Voráček a obránce Radko Gudas. V brance se představí Patrik Bartošák. „Chceme hrát stejně jako v pátek. Jsem rád, že jsme konečně přenesli do zápasu to, co jsme trénovali,“ říkal po pátečním vítězství 3:1 trenér Robert Reichel.



Když odcházel z ledu, jen krátce prohodil. „Nebude to žádná sranda. Dlouho jsem nehrál.“ Jakub Voráček, největší hvězda českého výběru, odehrál poslední utkání šestého dubna. To v NHL končila základní část.

Teď, po třech týdnech, se objeví opět v akci. „Myslím si, že budou kluci mít chuť a předvedou se v tom nejlepším světle,“ říkal o dvojici posil z Flyers kouč Reichel. Voráček si zahraje v elitní formaci vedle centra Jana Kováře, na levém křídle bude Martin Zaťovič, univerzál z Komety. Který je schopný odvést na ledě jakoukoliv práci. Radko Gudas, řízný bek, si zahraje v první obranné dvojici s Jakubem Krejčíkem.

Voráček s Gudasem se k národnímu týmu připojili v pondělí, včerejší zápas ale ještě vynechali. Aby si pořádně zatrénovali. Dneska už budou v akci. V brance bude Patrik Bartošák, jako dvojka za ním bude nachystaný Marek Langhamer.

Na střídačce nebude chybět hlavní trenér Miloš Říha, který včerejší duel sledoval pouze na dálku v televizi. Zdravotně už se ale dal do pořádku. „Cítím se dobře,“ říkal už včera po tréninku. V tu dobu ale ještě dal na rady lékařů a raději si odpoledne odpočinul. Dneska už opět bude velet ze střídačky.

Zápas v Nitře začíná v 18 hodin. Po něm se hráči rozjedou domů, další sraz před mistrovstvím světa je čeká v pondělí večer v Brně. Od úterý se tam začnou chystat na Carlson Hockey Games, poslední turnajovou prověrku před šampionátem.

Předpokládaná sestava Česka: Bartošák – Gudas, Krejčík, Sklenička, Moravčík, Zámorský, Jeřábek, Kundrátek, Kolář – Voráček, Kovář, Zaťovič – H. Zohorna, Chytil, Tomášek – Řepík, Hanzl, Kubalík – Rousek, T. Zohorna, Červený

Miloš Říha s Radkem Gudasem na tréninku české reprezentace
Miloš Říha s Radkem Gudasem na tréninku české reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud