22. května 2019 • 04:40

Slováci řeší další krach, co trenér? Kanaďan se loučil emotivní řečí

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořký konec a velké emoce. Slovensko se výhrou 2:1 nad Dánskem po samostatných nájezdech rozloučilo s domácím šampionátem, sbohem muselo dát zároveň svému kapitánovi Ladislavu Nagymu a možná i kanadskému trenérovi Craigu Ramsaymu. Osmašedesátiletý kouč podle hokej.sk naznačil konec hráčům v kabině velmi silným proslovem...



Nebyl to pro slovenskou reprezentaci emočně vůbec jednoduchý den. Rozloučit se musela nejprve s domácími příznivci po neúspěšném domácím mistrovství, pak kapitánem Ladislavem Nagyem, který odehrál svůj poslední zápas v dresu národního mužstva, a nejspíš i trenérem Craigem Ramsaym.

Zkušený elegán měl po posledním zápase s Dánskem v kabině hodně emotivní proslov...

„V šatně byly velké emoce. Omlouvám se, ale asi není vhodná chvíle na analýzy. Rozlučka Laca Nagya byla emotivní, ale slova Craiga Ramsaye byly asi ještě emotivnější," přiznal trenér gólmanů reprezentace Ján Lašák. „Tolik věcí, které naučil nás všechny a zejména mladé chlapce, je úžasné... Ukázal nám, jak se máme chovat, jací máme být lidé a profesionálové. Jsem z toho ještě víc dojatý než z Lacovy rozlučky," pokračoval bývalý gólman Liberce i Pardubic.

I když o setrvání, či konci kanadského trenéra oficiálně rozhodnuto nebylo, emotivní Ramseyho proslov naznačil spíš konec na slovenské lavičce. „Před zápasem nám řekl, jak si angažmá užíval a jak ho měl rád. Už tehdy to bylo silné... Jestli ale bude pokračovat, nebo ne, to už není otázka na mě," dodal Lašák.

A co řekl sám trenér, který zaujal místo na slovenské lavičce po mistrovství světa 2017, přičemž podepsal smlouvu na dva roky? „Čas u slovenského národního týmu jsem si skutečně užíval a vždy budu ochotný pomoct. Ale o pokračování jsem zatím neuvažoval, vždy se soustředím jen na jednu věc. Ještě jsme se o ničem nebavili," prozradil kouč v pondělí před posledním duelem na šampionátu.

Oficiálně by mělo být jasno o složení slovenského trenérského štábu na nadcházející sezonu v červnu. Volit se bude rovněž nový prezident slovenského svazu, po jeho oznámení nejspíš dojde i na nový realizační tým včetně generálního manažera a hlavního trenéra.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud