Ondřej Kuchař
23. května 2019 • 13:15

Čtvrtfinále Česko - Německo: v brance Bartošák, Francouz má problém

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Zatímco český tým měl ve čtvrtek v poledne jen lehké dobrovolné rozbruslení, Němci si v Bratislavě střihli půlhodinový trénink ve svižném tempu. Byl jejich vůbec první. Na ledě z Čechů chyběl například Jakub Voráček, ale také gólman Pavel Francouz, který vinou lehkého zranění do večerního čtvrtfinále určitě nezasáhne. V brance bude Patrik Bartošák, na střídačce pak Šimon Hrubec.



Góly

Domácí: 33:41. Jan Kovář, 44:19. Voráček, 51:41. D. Kubalík, 53:08. Palát, 59:51. Jan Kovář

Hosté: 37:46. Mauer

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Hosté: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

Rozhodčí

Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN)

Stadion

Zimný štadión Ondreja Nepelu

Návštěva

9 085 diváků

Tajenka českého brankoviště pro klíčový den D je definitivně rozluštěna. „Mohu potvrdit, že Pavel Francouz má menší zdravotní problémy, které nebudeme blíže specifikovat. Na střídačce bude připravený Šimon Hrubec,“ potvrdil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

V brance tak bude stát Patrik Bartošák.

Další sestavu trenér Robert Reichel prozradit odmítl. „Uvidíte večer, sestavu vám říkat nebudu. Bohužel.“ Je však pravděpodobné, že Jakub Vrána skutečně bude na soupisce pro zápas jako třináctý útočník. Tomu by odpovídalo i to, jak si ještě dlouho poté, co ostatní zmizeli, sám popojížděl po ledě.

Kapitán Jakub Voráček sledoval dobrovolné rozbruslení jen v civilním oblečení u mantinelu. Tradičně v pantoflích. Přihlíželi i někteří další hráči.

Filip Chytil a Jakub Vrána na tréninku před utkání s Německem
Filip Chytil a Jakub Vrána na tréninku před utkání s Německem

Němci přijeli do Bratislavy z Košic vlakem včera po poledni. Čtvrtečního tréninku se ale účastnili pouze dva hráči mimo sestavu a náhradní gólman. Až dnes poprvé vyjeli na led v plné palbě.

Nechyběli ani Leon Draisaitl či Dominik Kahun, německý útočník s českými kořeny. NA duel se svým dobrým kamarádem se těší Dominik Kubalík. „Když hraje člověk proti někomu, koho zná, tak má vždycky nějakou speciální motivaci. Je to jeden z nejlepších hráčů jejich týmu, takže je určitě dobré si na něj dát pozor. Pro mě je spíše Čech, než Němec. Když mluví německy, rozumím mu i já. A to je co říct,“ směje se Kubalík.

Češi s Němci hráli dvě přípravná utkání v dubnu v Karlových Varech. Obě těsně vyhráli. V kádru od té doby zůstalo trenéru Tonimu Söderholmovi devět hráčů. Stříbrnou olympijskou jízdu z loňských her v Pchjongčchangu pamatuje 11 jmen.

„Známe je, měli jsme s nimi přípravu. Systém bude podobnej, nic se nezměnilo. Budou houževnatí, mají dobrého brankáře a hráče, kteří jim umí rozhodnout zápasy. Nečeká nás nic lehkého, ale máme silné mužstvo. Věřím, že to zvládneme,“ dodal Reichel.

Hlavní nebezpečí hrozí od Draisaitla. „Víme o něm, víme, co je za hráče. Je to ale o našem výkonu, jak k tomu my přistoupíme. Věřím, že kluci budou večer nachystaní a zvládneme to. Je v lajně v McDavidem, hodně mu to pomáhá. Dnes je to ale jiný zápas, hraje za Německo.“

Že Němci v hale, v níž před tím nikdy nehráli, vynechali trénink a střihli si jen krátké předzápasové rozbruslení, není nic neobvyklého. Před třemi lety v Moskvě přijeli Američané na čtvrtfinálový mač s Čechy z Petrohradu a dokonce vynechali i rozbruslení. Večer nastoupili a tým vedený Vladimírem Vůjtkem vyřadili.

„Nic nepodceníme. Lidi to tak asi berou, ale my určitě ne, protože v posledních letech předvádí výborný hokej, mají výsledky. Do čtvrtfinále se nedostali náhodou. Určitě je nepodceníme, bereme je jako rovnocenné soupeře jako všechny ostatní,“ tvrdí Patrik Bartošák.

Pravděpodobná sestava ČR: Bartošák - Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - Palát, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna, H. Zohorna - J. Vrána.

Dvořákovi a jejich dvacátý první šampionát. Kamarádí se s Voráčkem, Hadamczik kvůli nim meškal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud