Zdeněk Janda
26. května 2019 • 12:29

Rusové o bronz umějí! Naposledy prohráli s Čechy. V Bratislavě…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Poslední den šampionátu. Každý sní o tom si zrovna v neděli zahrát. Ovšem až večer. Ten odpolední zápas je pro zklamané… Tentokrát pro český tým. A ten ruský. Kdo se líp namotivuje? Voráček a spol. věří: Budeme to my! „Pořád visí ve vzduchu medaile. Budeme ji chtít urvat!“ burcuje útočník Michael Frolík. Ale pozor, Rusové úspěšně zvládli poslední dva zápasy o bronz. Dneska už žádné rozbruslení český tým neměl. Jde rovnou do akce od 15.45 hodin. Zápas sledujte na iSport.cz ONLINE.



Góly

Domácí: 13:00. Grigorenko, 20:39. Anisimov, . Kovalčuk

Hosté: 13:41. Řepík, 18:34. D. Kubalík

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Georgijev) – Orlov, N. Zajcev, Sergačjov, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov, Zub – Grigorenko, Malkin (A), Dadonov – Ovečkin (A), Kuzněcov, Kaprizov – N. Gusev, Anisimov, Kučerov – Kovalčuk (C), Andronov, S. Plotnikov – Barabanov.

Hosté: Hrubec (Bartošák) – D. Sklenička, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Musil, Hronek, Zámorský – H. Zohorna, T. Zohorna, Řepík – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – J. Vrána.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Kaukokari (FIN) – Malmqvist (SWE), Oliver (USA)

Stadion

Ondrej Nepela Arena

Návštěva

9085 diváků

Na medaili čeká národní tým od roku 2012. Na zlato ještě o dva roky déle. Zlatý sen se vypařil, proti byli v sobotu Kanaďané. Ale bronz stále láká.

Češi se přes noc oklepali. A chystají bronzový útok. „Stoprocentně nás medaile láká. Je to strašně nepříjemný, že jsme s Kanadou prohráli, ale v neděli je pro nás nový zápas. A to je pro nás všechno!“ věří útočník Dominik Simon .

Rusové by na tom mohli být ještě hůř. Všichni znají jejich náturu. Zlato, nebo nic. Zvlášť s tak nabušeným týmem, jako mají tady v Bratislavě. „Zajímá je jenom vítězství a bude to pro ně těžký,“ vnímá kouč Miloš Říha, znalec ruského prostředí. Protože v KHL dlouho a úspěšně trénoval. Rusové ztratili semifinále s Finy, prohráli 0:1.

Teď je na Říhovi, aby reprezentaci namotivoval na poslední zápas. „Máme velkou motivaci získat medaili. Bude to sice těžké, ale musíme se vrátit k lehkosti,“ říká kapitán Jakub Voráček . I on ví, že Češi si budou muset pohlídat největší ofenzivní hvězdy soupeře. Ovečkina , Malkina, Kučerova. „Jestli s Rusy budeme hrát otevřený hokej, asi to nepůjde,“ uvědomuje si Voráček, že je třeba hlavně zpevnit defenzivu. O tom už v sobotu mluvil i zkušený útočník Michael Frolík . Proti Kanadě (1:5) to vzadu haprovalo.

Určitě to nebude nic snadného. I když se má za to, že Rusové se k zápasu o bronz moc nemotivují, podívejte se na jejich poslední výsledky. V roce 2017 i rok předtím na domácím šampionátu utkání o bronz zvládnuli. Takže to není tak, že by ho automaticky vypouštěli.

Zajímavé je, že naposledy Rusové utkání o bronz prohráli právě tady v Bratislavě. V roce 2011, kdy Češi triumfovali 7:4 (Roman Červenka dal hattrick) a po utkání se hráčům houpali na krku bronzové medaili. Mezi nimi byli i Jaromír Jágr , který dneska usedne do hlediště. „A klukům budu držet palce,“ předesílal.

Rusové to nebudou chtít zabalit. Z posledních pěti utkání o bronz vyhráli čtyři. Jak to dopadne tentokrát?

Zápas o naději startuje v 15.45 hodin, sledovat ho můžete v ONLINE reportáži na iSport.cz. V brance národního týmu nastoupí tentokrát třinecký Šimon Hrubec. Záda mu bude krýt Patrik Bartošák. Pavel Francouz zůstane vinou následků virózy jen na tribuně. 

Šatan a Pálffy tipují mistra světa. A boje o bronz? Držel jsem včera Čechům palce, přiznal Pálffy
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Zlatý sen se rozplynul. O bronz si to Češi rozdají s Ruskem
Video se připravuje ...

Rusové a poslední zápasy a bronz
MS 2017         Rusko-Finsko 5:3
MS 2016         Rusko-USA    7:2
MS 2011         Rusko-Česko  4:7
MS 2007         Rusko-Švédsko          3:1
MS 2005         Rusko-Švédsko          6:3

Kouč Hynek: Rozhodl druhý gól Kanady. Uvidíme, kdo půjde proti Rusům do branky
Video se připravuje ...

Smutek na "Staromáku", semifinále MS v hokeji sleduje i primátor Hřib
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud