29. května 2021 • 15:05

Nominace na MS v hokeji ONLINE: Posila pro Rusko, dorazí Bobrovskij

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v hokeji už začalo! Turnaj v lotyšské Rize odstartoval v pátek. Kvůli nejrůznějším opatřením ohledně pandemie koronaviru se nominace jednotlivých týmů nerodily lehce. Filip Pešán může počítat se šesti posilami z NHL. Jak se vyvíjí soupisky i dalších týmů? Novinky a změny v nominacích sledujte ONLINE na iSport.cz.



Nominace na MS ONLINE>>>
Program MS v hokeji 2021 >>

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bělorusko Bělorusko Česko Česko Finsko Finsko Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Německo Německo Norsko Norsko Rusko Rusko Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA Velká Británie Velká Británie
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 5. 2021
15:03
29. 5. 2021
Rusko

Ruským hokejistům na mistrovství světa v Lotyšsku pomůže zkušená posila do brány! Gólman Sergej Bobrovskij po vyřazení Floridy v play off NHL na nic nečekal a rozhodl se posílit brankoviště sborné. Očekává se, že mistr světa z Minsku 2014 dorazí do Rigy během soboty. 

Zprávy ze dne 15. 5. 2021
21:42
15. 5. 2021
Rusko

Po sobotní prohře s Českem 0:4 oznámili nominaci i Rusové. V kádru Valerije Bragina je hned sedm posil z NHL a šest olympijských vítězů z Pchjongčchangu 2018. Ze zámoří dorazí obránci Vladislav Gavrikov, Nikita Nestěrov, Ivan Provorov, Nikita Zadorov, Arťom Zub a útočníci Alexandr Barabanov a Michail Grigorenko. Sborná bude prvním soupeřem české reprezentace na MS v Rize.

Nominace hokejistů Ruska na mistrovství světa v Rize (21. května - 6. června):

Brankáři: Ivan Fedotov (Čeljabinsk), Alexandr Samonov (Petrohrad),

Obránci: Alexej Marčenko, Rušan Rafikov (oba Jaroslavl), Grigorij Dronov (Magnitogorsk), Igor Ožiganov (Petrohrad), Vladislav Gavrikov (Columbus/NHL), Nikita Nestěrov (Calgary/NHL), Ivan Provorov (Philadelphia/NHL), Nikita Zadorov (Chicago/NHL), Arťom Zub (Ottawa/NHL),

Útočníci: Anton Burdasov, Emil Galimov, Vladislav Kameněv, Andrej Kuzmenko, Ivan Morozov, Arťom Švec-Rogovoj, Jevgenij Timkin (všichni Petrohrad), Pavel Karnauchov, Konstantin Okulov, Anton Slepyšev, Maxim Šalunov (všichni CSKA Moskva), Dmitrij Voronkov (Kazaň), Sergej Tolčinskij (Omsk), Alexandr Barabanov (San Jose/NHL), Michail Grigorenko (Columbusu/NHL).

Ruský trenér Valerij Bragin může počítat se sedmi posilami z NHL
Zprávy ze dne 15. 5. 2021
16:30
15. 5. 2021
Německo

Němci oznámili nominaci na mistrovství světa. Mezi 27 jmény jsou i čtyři posily ze zámoří – obránce Leon Gawanke (Manitoba/AHL) a útočníci Lean Bergmann (San Jose/NHL), Tom Kühnhackl (Bridgeport/AHL) a Tobias Rieder (Buffalo/NHL). Finský kouč Toni Söderholm nominoval i 18letého forvarda Lukase Reichela, synovce Roberta. Nechybí ani další talentovaní hráči – obránce Moritz Seider a útočník John-Jason Peterka.

Nominace hokejistů Německa na mistrovství světa v Rize (21. května - 6. června):

Brankáři: Felix Brückmann (Mannheim), Mathias Niederberger (Eisbären Berlín), Niklas Treutle (Norimberk),

Obránci: Dominik Bittner (Wolfsburg), Marcel Brandt (Straubing), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnem), Marco Nowak (Düsseldorf), Fabio Wagner (Ingolstadt), Leon Gawanke (Manitoba/AHL), Korbinian Holzer (Jekatěrinburg/KHL), Moritz Seider (Rögle/Švéd.),

Útočníci: Markus Eisenschmid, Nicolas Krämmer, Stefan Loibl, Matthias Plachta (všichni Mannheim), Marcel Noebels, Leonhard Pföderl, Lukas Reichel (všichni Eisbären Berlín), Maximilian Kastner, John-Jason Peterka (oba EHC Mnichov), Frederik Tiffels (Kolín nad Rýnem), Andreas Eder (Straubing), Daniel Fischbuch (Düsseldorf), Lean Bergmann (San Jose/NHL), Tom Kühnhackl (Bridgeport/AHL), Tobias Rieder (Buffalo/NHL).

Zprávy ze dne 13. 5. 2021
8:39
13. 5. 2021
Rusko

Obránci Ivan Provorov z Philadelphie, Nikita Něstěrov z Calgary a útočník Alexandr Barabanov ze San Jose jsou dalšími posilami hokejistů Ruska z NHL pro mistrovství světa v Rize. Z nejlepší ligy světa už před nimi zařadil kouč sborné Valerij Bragin do výběru zadáky Arťoma Zuba z Ottawy, Nikitu Zadorova z Chicaga a Vladislava Gavrikova s útočníkem Michailem Grigorenkem z Columbusu.

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
13:43
12. 5. 2021
Rusko

Kromě Zadorova posílí Rusko také obránce Ottawy Arťom Zub. Kouč sborné Valerij Bragin tak má jisté zatím čtyři posily z NHL. Účast přislíbili také bek Vladislav Gavrikov s útočníkem Michailem Grigorenkem z Columbusu. Pozvánku dostal i Zubův spoluhráč Nikita Zajcev, čeká ale ještě na potvrzení od klubu.

Zprávy ze dne 10. 5. 2021
19:20
10. 5. 2021
Rusko

Vedení sborné jedná o posilách pro mistrovství světa v Rize z NHL. Už v Praze, odkud Rusové do Lotyšska odletí stejně jako další účastníci po skončení turnaje, se k týmu připojí první potvrzení hráči ze zámoří - obránce Vladislav Gavrikov s útočníkem Michailem Grigorenkem z Columbusu. Oba jsou také olympijskými šampiony.

Michail Grigorenko posílí Rusko na MS v Rize, stejně tak jeho spoluhráč Vladislav Gavrikov z Columbusu
Zprávy ze dne 10. 5. 2021
17:15
10. 5. 2021
Rusko

Rusové se na Českých hrách představí i se dvěma olympijskými vítězi – obránci Jegorem Jakovlevem a Alexejem Marčenkem. Zbytek kádru Valerije Bragina už nemá moc zkušeností, jen dva další hráči (obránce Dinar Chafizullin a útočník Maxim Šalunov) mají za sebou nějaký velký turnaj. V týmu jsou také dva devatenáctiletí útočníci Vasilij Podkolzin z Petrohradu a Ilja Safonov z Kazaně, kteří letos reprezentovali Rusko na mistrovství světa dvacítek z Edmontonu.

Nominace Ruska na České hokejové hry v Praze (12.-15. května):

Brankáři: Ivan Bočarov (Dynamo Moskva), Ivan Fedotov (Čeljabinsk), Alexandr Samonov (Petrohrad),

Obránci: Dinar Chafizullin, Kirill Kirsanov, Igor Ožiganov (všichni Petrohrad), Grigorij Dronov, Jegor Jakovlev (oba Magnitogorsk), Alexej Marčenko, Rušan Rafikov (oba Jaroslavl), Dmitrij Judin (Kazaň), Michail Naumenkov (Ufa), Daniil Pylenkov (Podolsk),

Útočníci: Anton Burdasov, Emil Galimov, Vladislav Kameněv, Andrej Kuzmenko, Kirill Marčenko, Ivan Morozov, Vasilij Podkolzin, Arťom Švec-Rogovoj, Jevgenij Timkin (všichni Petrohrad), Pavel Karnauchov, Konstantin Okulov, Anton Slepyšev, Maxim Šalunov (všichni CSKA Moskva), Ilja Safonov, Dmitrij Voronkov (oba Kazaň), Sergej Tolčinskij, Denis Zernov (oba Omsk), Pavel Kraskovskij (Jaroslavl).

Jen čtyři ruští hokejisté v nominaci na České hry mají zkušenosti z velkých turnajů
Zprávy ze dne 5. 5. 2021
16:34
5. 5. 2021
Rusko

Šampionátu v Rize se nezúčastní útočník Vadim Šipačov. Předpokládaný kapitán ruské reprezentace utrpěl zranění v horní polovině těla a vedení sborné na Twitteru oznámilo, že se do začátku turnaje nestihne dát do pořádku. Kapitánské povinnosti za něj převezme Jegor Jakovlev z Magnitogorsku. Účastník čtyř mistrovství světa naskočil v přípravě do dvou zápasů proti Bělorusku (6:3) a ve Švýcarsku (1:3), v odvetě se Švýcary už ale chyběl a v úterý se nezapojil do pokračování přípravy mužstva v Novogorsku.

Zkušený útočník Vadim Šipačov se zranil a nezúčastní se mistrovství světa v Rize
Zprávy ze dne 4. 5. 2021
11:09
4. 5. 2021
Německo

Brankář Thomas Greiss už si za německou reprezentaci nezachytá. Ve stejný den, kdy byl pětatřicetiletý gólman Detroitu vyhlášen hlavní hvězdou týdne v NHL, oznámilo vedení německého svazu, že ho kvůli kontroverzním příspěvkům na sociálních sítích už do národního týmu nepozve.

 

Naposledy Greiss kondoloval k úmrtí amerického pravicového rozhlasového komentátora Rushe Limbaugha, který proslul útoky na menšiny a byl stejně jako německý brankář příznivcem bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Před čtyřmi lety Greiss na instagramu „lajkoval“ přirovnání tehdejší americké prezidentské kandidátky Hillary Clintonové k Adolfu Hitlerovi.

 

„Nemůžeme si být stoprocentně jistí jeho postojem k hodnotám, které zastáváme. Za současného sportovního vedení nebude Thomas Greiss povoláván do reprezentace,“ řekl sportovní ředitel německého hokejového svazu Christian Künast magazínu Eishockey News.

 

Greiss byl v reprezentaci naposledy v roce 2017 na domácím mistrovství světa. Za národní tým odchytal 30 zápasů. Účastník olympijských her v Turíně a Vancouveru žije dlouhodobě v USA a má za manželku Američanku.

Thomas Greiss si už za německou reprezentaci nezachytá

Užijte si MS v hokeji u vás doma! Sledujte unikátní studia iSport.cz s Ručinským, Sýkorou či Koreisem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud