Michal Koštuřík
23. dubna 2022 • 19:38

Změny v kádru před MS. V Ostravě se budou hlásit Červenka i gólman Malík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výhře 4:3 na nájezdy v Trenčíně nad Slovenskem se kouč Kari Jalonen zavřel s hráči na dlouho v šatně a hodnotil další týden přípravy hokejové reprezentace před MS. Do toho oznámil nové změny v kádru. V úterý v Ostravě se mu budou hlásit i větší jména s reálnou ambicí na konečnou nominaci.



Před Českými hokejovými hrami posílí mužstvo brankáři Marek Langhamer (Ilves Tampere) a Nick Malík (KooKoo), obránce Libor Šulák (Vladivostok/Örebro) a zvuční útočníci Matěj Stránský (Davos) plus Roman Červenka (Rapperswill-Jona), kapitán na olympiádě v Pekingu.

Národní tým naopak po dvou zápasech se Slovenskem opouští brankáři Lukeš se Stezkou, obránce Zábranský a útočník Lang.

Příští týden by se měl k mužstvu vrátit rovněž asistent Libor Zábranský, u něhož se sice nepotvrdila nákaza covidem, ovšem necítí se dobře a zůstal doma. Další asistent Martin Erat už stál po návratu ze zámoří na střídačce.

V týmu zůstává útočník Patrik Zdráhal, který vstřelil vítězný gól v nájezdech a předtím se trefil i ze hry. Zrovna on by mohl být překvapením závěrečné nominace. V přípravě dal už tři góly. „Neřekl bych, že se blížím mistrovství,“ reagoval. „Přijede spousta hráčů, konkurence je velká. Já chci dokázat v každém střídání, že na to mám. Nesoustředím se na to, co bude za tři týdny, ale zítra, pozítří,“ popsal své uvažování.

Každopádně kouče zaujal vitalitou, dobrým bruslením a chladnokrevnou koncovkou. V Trenčíně mu neseděl nerovný led, i tak se prosadil. „Na tom se nedalo snad ani bruslit,“ usmál se. „Mně se lépe hrálo ve Spišské Nové Vsi,“ přiznal.

Únavu navzdory pořádného zápřahu nevnímá. Tělo mu pořád funguje. „Já se cítím skvěle. Docela jsem mezi zápasy potrénoval. Kvůli tomu jsme trénovali i v létě, abychom zvládli tak dlouhou sezonu. Teď máme dva dny volno, takže si odpočineme,“ dodal litvínovský útočník.

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud