3. května 2022 • 09:20

Nároďák pod Jalonenem: vždycky v pěti! Finská cesta s českou DNA baví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Objevila se radost, úsměvy a hlavně víra, že by květen mohl být zase měsícem, kdy hokej rozveselí republiku. Reprezentace na Českých hokejových hrách pod vedením nového trenéra Kariho Jalonena ukázala herní styl. Hráči v kabině dokola slyší tři slova: „Five man hockey.“ Vždycky v pěti, pomalu i do sprchy! Nový kouč nevymýšlí nic úplně převratného, na národní tým spíš jen roubuje to, co funguje, finskou cestu. „Česká DNA je ale důležitá,“ říká. Takhle vypadá jeho hokej.



Proti Finsku jeden gól, ale velmi povedený výkon. Hned po něm následoval devítigólový koncert proti Švédům, kdy český výkon byl bez chybičky. Po několika dlouhých měsících hra národního celku opravdu bavila. A navíc byla účinná. Nedělní výhra 4:1 nad Rakouskem pak celé představení dokonala. Víc než výsledky však nadchla hra, celý herní systém.

„Vždycky chceme hrát v pěti dozadu i dopředu. Vzadu chceme držet vždycky tři hráče, aby nikdy nepřišlo přečíslení,“ rozebíral hru obránce David Sklenička . Reprezentanti v šatně pořád dokola slyší, že zásadní je „five man hockey“. Všechno se dělá v pěti, nikde nevznikají díry. Když dopředu, tak spolu, dozadu taky, nikdo nesmí propadnout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud