Jan Denemark
11. května 2022 • 16:25

Češi započali finskou misi. Zvolili nezvyklý styl, odlet v teplákách

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nezvyklém módním provedení dorazili čeští reprezentanti do odletové haly letiště Václava Havla. Hned od prvního momentu bylo patrné, že jejich outfit vzbudil mezi přítomnými fanoušky, sběrateli podpisů a novináři silný ohlas. Málokdo totiž čekal tradičně rozesmátého Tomáše Hertla, nebo naopak přísně vypadajícího asistenta Libora Zábranského v teplákách. Nezvyklý kousek totiž doplnil tradiční saka a košile.



Už před příchodem hlavních hráčských tváří se narychlo do týmového oblečení převlékal generální manažer Petr Nedvěd a trenér brankářů Zdeněk Orct. Oba se na chvíli ztratili, aby se o několik minut později objevili v čekajícím hloučku mezi kustody v novém outfitu. Okolo stojící novináři s nimi pak vtipkovali, že míří do tepláků. Doslova. Hokejisté i realizační tým totiž doplnili tradiční sněhově bílou košili, tmavé sako s kapesníčkem a bílé tenisky o tzv. „teplákové kalhoty.“ Tedy hit současných módních butiků, který razí hlavně cestu pohodlí a především mezi sportovci při častém cestování jejich obliba neustále roste.

„Je to úplně v pohodě, je to hodně pohodlné,“ pousmál se při zmínce na netradiční oblečení kapitán týmu Roman Červenka . Úmysl je jasný. Dopřát hráčům přesun do dějiště šampionátu v co nejvíce příjemných podmínkách a zároveň zachovat co možná nejvíce zdání formálnosti, která se s touto velkou sportovní akcí přirozeně pojí. Paradoxem potom bylo, že jediným mužem, který na sebe tepláky při odletu neoblékl, byl trenér Kari Jalonen, který dal přednost tradičnějšímu střihu látkových kalhot.

Na druhou stranu, je pravda, že týmové soupravy, především v olympijských výpravách, se v posledních letech snaží odlišit, jak jen to jde. Ve světě sportu tím spíš, kde jsou módní pravidla velmi volná. Do jisté míry lze pak říct, že takhle mimoděk vznikají určité tradice, které se pak mohou, v tomto případě u národního celku, začít. Kdyby totiž národní soubor po deseti dlouhých letech dokázal urvat ve Finsku medaili, následující ročník by pravděpodobně nebyla silná vůle „teplákové kalhoty“ z výbavy vyřadit. Vždyť vítězná sestava se přeci nemění. A tepláky už by k ní pak najisto patřily.

Co musíte vědět o české nominaci na MS: Černochův Survivor a Hertl jako spasitel
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Česko na MS v hokeji 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Kari Jalonen Kari Jalonen Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Tomáš Hertl Tomáš Hertl
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 5. 2022
20:01
24. 5. 2022
 

V hledišti haly v Tampere nechybí nejbližší Davida Pastrňáka...

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
18:19
24. 5. 2022
Hokejová reprezentace

Národní tým dnes proti Finsku nastoupí v brance s Markem Langhamerem, do sestavy se vrací také mladý obránce David Jiříček. Michael Špaček bude hrát centra čtvrté řady a Jiří Černoch se přesune do pozice třináctého útočníka. Mimo sestavu je dvojice obránců Radim Šimek a Michal Jordán.

 

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
16:43
24. 5. 2022
 

Co se dá dělat v Tampere kromě hokeje?

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud