Zdeněk Janda
8. května 2023 • 04:50

Vokoun poprvé řekl, proč se neradoval po zlatu: Hrozně mě mrzelo, co se stalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to hvězdná přehlídka. Ve Vídni na mistrovství světa v roce 2005 mohli nastoupit díky výluce i hokejisté z NHL, takže české zlato mělo mimořádnou hodnotu. Ale hlavní hrdina, gólman Tomáš Vokoun, jenž ve finále s Kanadou vychytal nulu, se na žádné fotce po titulu nesměje. To kvůli incidentu s Danym Heatleym. „Mrzí mě to, ale on to celé vyprovokoval,“ vrací se dvojnásobný mistr světa vůbec poprvé veřejně k tomu, co přesně se stalo. Jeho zpověď byla součástí Sport Magazínu o zlatých okamžicích českého hokeje na MS.



Dostal se do All Stars týmu, byl zvolený i nejlepším gólmanem celého šampionátu. Podával vrcholné výkony i přesto, že před turnajem neměl ideální formu. „Ale Růža mě podržel,“ říká Vokoun o hlavním kouči Vladimírovi Růžičkovi. Projděte si s námi vzpomínky brankáře, který ve zlato proměnil i druhé finále. O pět let později.

Andy Roach, díl druhý!

„Když se řekne šampionát 2005, nejvíc se mi vybaví čtvrtfinále s Amerikou. Zvlášť kvůli tomu, co se stalo o rok dřív při domácím mistrovství v Praze. Ve Vídni jsme prohrávali 0:2, nevypadalo to s námi před třetí třetinou moc dobře. Ale potom jsme to otočili, a opět přišly na řadu penalty. No a osud to zamotal tak, že v ten rozhodující moment na mě jel Andy Roach, který mě v Praze překonal, a vypadli jsme…

Tentokrát to bylo zrcadlově obrácené a naštěstí jsem ho vychytal. Vůbec by mě nenapadlo, že se to bude 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud