Zdeněk Janda
13. května 2023 • 19:37

Soupiska uzavřená! Kämpf se omluvil, z NHL už žádná posila nedorazí

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Soupiska národního týmu na šampionátu je uzavřená. Tím tedy definitivně padla možnost příjezdu zámořských hráčů. Včetně útočníka Davida Kämpfa, jenž ještě přicházel v úvahu. Omluvil se podle generálního manažera Martina Havláta ze zdravotních důvodů. Na soupisku tedy byli doplněni oba zbývající útočníci. Daniel Voženílek i Martin Kaut.



Co to znamená? Že už mužstvo na turnaji bude hrát v tomto složení. Na nikoho jiného se nečeká. Už pro nikoho není místo.

Proč padla možnost s Davidem Kämpfem, útočníkem Toronto Maple Leafs?

To večer místního času vysvětlil generální manažer Martin Havlát.

„S Davidem Kämpfem jsem po vypadnutí Toronta mluvil dnes večer místního času a z účasti na mistrovství světa se omluvil se zdravotních důvodů," uvedl Havlát.

Kämpf byl součástí loňského výběru, který v Tampere získal bronz. Je to centr, který se dokázal prosadit ve slavném kanadském klubu. Loni přiletěl poté, co Maple Leafs vypadli s Tampa Bay Lightning hned v prvním kole.

Tentokrát se dostali až do druhého kola, jenže přišla konečná s Florida Panthers. Na Stanley Cup si tedy musejí zase počkat.

Teď už je jasné, že se k reprezentaci nepřipojí.

Stejně jako Ondřej Palát. O něm už Havlát referoval. Ten se omluvil rovněž ze zdravotních důvodů.

„S Ondrou jsem se včera spojil. Moc rád by jel, ale byl během sezony zraněný a teď ho rovněž trápilo v play off menší zranění, takže se k nám bohužel nepřipojí. Ondra hrál poslední roky finále Stanley Cupu, je to jeden z našich nejlepších a nejvytěžovanějších hráčů v NHL, takže jestli se dá u někoho pochopit, že tento rok nepřijede, je to on. Zaslouží si odpočinek," uvedl Havlát.

Na soupisku tedy byli dopsaní Kaut a Voženílek, kteří budou k dispozici trenérům už pro zítřejší utkání s Kazachstánem. O složení sestavy ale bude reprezentace informovat až po nedělním dopoledním rozbruslení.

Zachu bych už do reprezentace nezval, říká Jandač. Nám ani nebral telefony
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud