Martin Pešout
24. května 2023 • 12:45

Rulík poprvé o konci v Pardubicích: Nečekal jsem to. Co dál plánuje?

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šok! Hokejisté Pardubic sice byli hlavním aspirantem na zisk mistrovského titulu, ale místo toho získali „pouze“ bronz, přesto se nečekalo, že jejich kouč Radim Rulík svou práci nedokončí. A stalo se, novým trenérem Dynama se stal Václav Varaďa. O svém konci do poslední chvíle podle všeho nevěděl ani sám sedmapadesátiletý trenér, jak naznačil ve studiu iSport.cz během zápasu českého národního týmu s Norskem.



„Do Pardubic si mě pozvali na schůzku, na níž mi to řekli. Překvapilo mě to. Do Pardubic jsem přišel se smlouvou na dvě sezony, počítal jsem, že jí celou dodržím. Prostor dvanácti měsíců je příliš krátký. Vyhráli jsme základní část, což jsem ani před startem sezony nečekal, že by se podařilo. Dlouhodobá část z naší strany byla skvělá, bez výkyvů, bez krize. A v play-off to bylo o milimetrech. V semifinále trochu rozhodlo sportovní štěstí ve prospěch Třince,“ dumal rodák ze západočeského Ostrova nad Ohří.  

Pardubice byly k úspěchu velmi blízko. „Když to srovnám s Bostonem, jak v základní části lámal rekordy… V play-off vedl nad Floridou 3:1 na zápasy, ještě v 10. minutě sedmého zápasu držel náskok 3:2 a neukopal to, což jasně demonstruje, co všechno se musí sejít, aby to vyšlo,“ přemítal Rulík.

Kam teď povedou další Rulíkovy kroky? Naváže na stříbrný šampionát s výběrem hráčů do 20 let? „Smlouvu nemám, v tuto chvíli jsem pod kontraktem v Pardubicích. Ale mám od svazového prezidenta přislíbeno, že bych měl pokračovat, jen to zatím není oficiální,“ prozradil muž, který v roce 2015 pomohl dovést Litvínov k zisku mistrovského titulu.

Poté, co Rulík skončil na východě Čech, se uvažovalo o příchodu do Sparty. „To ovšem byly pouze spekulace. Vůbec jsme nebyli v kontaktu, k ničemu podobnému se neschylovalo. Sparta zvolila variantu s Pavlem Grossem a je zřejmé, že bude mít hodně silný realizační tým,“ cení volbu Pražanů.

A co kdyby Rulík zamířil rovnou k seniorské reprezentaci? „Teoreticky si řekneš, že by měla být návaznost v té pyramidě, že se Radim po konci Kariho Jalonena přesune k áčku,“ přemýšlel redaktor deníku Sport Pavel Ryšavý. Tuhle nabídku by zkušený kouč asi neodmítl. „Velká čest je trénovat jakoukoli reprezentaci od 16 let výš. A áčko je samozřejmě nejvíc,“ zasnil se na české scéně elitní stratég.

Rulík po Norsku: Musíme zlepšit přesilovky. Vzpomíná i na konec v Pardubicích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud