26. května 2023 • 04:55

Zákulisí hry o Jalonena. Bída nahrála Hadamczikově plánu, spojenec spustil

Vstoupit do diskuse
30
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Jestli se zázraky opravdu dějí, tak se vyhnuly Tampere. A to velkým obloukem. Čeští hokejisté ve čtvrtfinále MS s Amerikou propadli. Prohráli 0:3, těžko se hledal nějaký záblesk naděje. V pátek už letí domů. Bez fanfár. Loňský bronz přehlušila šeď. Tým bere osmé místo, což je nejhorší umístění v historii. „Jsem zklamaný,“ uznal kouč Kari Jalonen. Jak to s ním bude dál? Je ohrožená jeho pozice? Jakou roli v tom hrají drsná vyjádření Petra Dědka?



Pohledy zaražené do země. Klasický obrázek v téhle situaci. Hráči chtěli co nejdřív zmizet v kabině. Proč to nevyšlo? Proč proti Američanům neměli žádnou naději?

Otázky, na které se ptají nejenom oni, ale i fanoušci.

Dojem v nich zůstává rozpačitý. Kyselý. Češi na mistrovství neporazili žádného elitního soupeře. Nezvládli poslední tři zápasy. Zvlášť čtvrtfinále byla bída. Až beznaděj. Hlavně v ofenzivě.

„Neměli jsme sílu, abychom si vytvořili šance a skórovali. V tomhle ohledu jsme byli zaseknutí,“ musel uznat trenér Kari Jalonen.

Anketa

Má zůstat Kari Jalonen trenérem české reprezentace?

ANO
NE

Hoďme na stůl fakta. Tým objektivně nebyl tak silný jako v minulé sezoně, kdy bral bronz. Stačí letmý pohled na soupisku a člověk nemusí být Scotty Bowman, aby mu došlo, že tohle mužstvo mělo své limity.

I tak ale dojem zůstává matný. Takže se, logicky, nabízí otázka, jak pevná je pozice kouče Jalonena. Je to běžný proces. Prohraje se ve čtvrtfinále, takže i když má trenér platný kontrakt, zazní otázka: Máte chuť a energii pokračovat?

Padla i na Jalonena, jenž má smlouvu ještě na příští sezonu; vyprší mu po domácím světovém šampionátu v Praze. Kouč to nechal bez konkrétní odpovědi. „Na tohle nebudu odpovídat.“

Padla i dodatečná otázka: Jde o to, jestli máte chuť… „Nechci spekulovat. Není to moje práce.“ A cítí tlak ze strany hokejového svazu? „Tlak je všude. Musím to tak brát.“

Proč je důležité řešit právě tohle téma?

Ze dvou důvodů. Z jednoho klasického: mistrovství světa prostě dopadlo

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
30

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud