2. září 2016 • 20:14

Velká ztráta pro Čechy! Hvězdný Krejčí na Světový pohár nepojede

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se musejí na Světovém poháru v Torontu obejít bez útočníka Davida Krejčího. Třicetiletý centr Bostonu se nestihne dát stoprocentně dohromady po dubnové operaci levé kyčle. Kouč Josef Jandač tak bude muset sáhnout k první změně v původní nominaci.




"David Krejčí nejede ze zdravotních důvodů. O náhradníkovi budeme informovat v průběhu zítřka, až budou vyřízeny všechny formality s jeho uvolněním v klubu," řekl ČTK tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Krejčí se v minulých dnech zapojil plného tréninku, přestože jeho pauza po operaci se původně odhadovala na pět měsíců. Jeho snaha stihnout prestižní turnaj ale nevyšla a český tým se bude muset bez dvojnásobného nejproduktivnějšího hráče play off NHL a vítěze Stanleyova poháru s Bostonem z roku 2011 obejít.

Ofenzivní lídr Bruins měl patřit k hlavním oporám týmu. Měl mít i významnou roli při přesilových hrách. "Všichni víme, že bez něj bychom mohli mít v přesilovkách problémy. Nemáme tam moc na výběr. On to umí na modré čáře hrát výborně v Bostonu," řekl v úterý v rozhovoru pro ČTK a MF Dnes kapitán českého týmu Tomáš Plekanec.

Krejčí reprezentoval na světových šampionátech v letech 2008 a 2012 a také na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 a naposledy o čtyři roky později v Soči. V uplynulé sezoně NHL si připsal v 72 zápasech 63 bodů za 17 branek a 46 asistencí.

Celkem v NHL, kde je celou dosavadní kariéru věrný Bruins, má na kontě 623 utkání a 472 bodů za 134 branek a 338 přihrávek. V play off zaznamenal v 93 duelech 77 bodů za 29 gólů a 48 asistencí. V letech 2011 a 2013 ovládl produktivitu bojů o Stanleyův pohár.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud