Jakub Hlaváč
17. září 2016 • 13:25

Jandač má jasno: Proti Kanadě chceme být odvážní, nebudeme jenom bránit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volbu učinil, nicméně ji neprozradí. Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač má jasno, který z brankářů půjde v noci na neděli proti Kanadě do akce a v Torontu tak pro Čechy otevře Světový pohár. Varianty jsou dvě. Michal Neuvirth a Petr Mrázek. (ONLINE, neděle, 2:00 na iSport.cz)



Jméno tajíte, ale golmanská otázka je pro fanoušky zajímavá. Prozradíte alespoň, zda půjde o jasnou jedničku pro celý turnaj?
“Takhle, kluci už samozřejmě vědí, kdo začne. Ale od začátku je jasně řečeno, že půjdeme zápas od zápasu a proti Evropě zvážíme celou situaci znovu. Oba předvedli naprosto vynikající výkony v přípravě a je to těžké rozhodování. Věříme jim.”

Další otazník byl nad Vladimírem Sobotkou . Bude v pořádku?
“Nastoupí ve čtvrtém útoku a zvládne to dobře. Bude tam s Červusem ( Romanem Červenkou ) a na druhém křídle buď Michal Birner nebo Dmitrij Jaškin. Řekneme si to na rozbruslení, ale mentálně připraveni budou oba. Tohle je jediný otazník pro tým, my jméno známe.”

Příprava byla relativně dlouhá, jste rádi, že už startujete naostro?
“Dlouhá… Uteklo to hodně rychle. Měli jsme toho dost na práci a najednou stojíme na startu. Nemůžu říct, že by se nám ten čas nějak táhl.” (usmívá se)

Jandač o protržení střelecké smůly v O2 areně: Konečně jsme to odpanili
Video se připravuje ...

Zvládli jste, co jste potřebovali?
“Vždycky jako trenér vidíte věci, které by se daly zlepšit. Jsou tam pozitiva i nějaká negativa. Hlavně potřebujeme zůstat mimo trestnou lavici, protože přesilovky budou velkou výhodou. Věřím, že jsme připravení.”

Vtáhl vás už duch turnaje?
“Samozřejmě, tohle je Kanada. V Torontu jsem poprvé, ale byl jsem v Montrealu a tam to bylo podobné. Všichni na hokej natěšení, připravení. Teď už jim to jenom trochu znepříjemnit…”

Hned v úvodu.
“Ani nevím, jestli je to výhoda, nebo nevýhoda. Moc dobře si uvědomujeme její sílu, je největším favoritem. Víme, že bychom na ni stejně ve skupině narazili. Jsou tady dost pod tlakem, třeba je překvapíme. Každopádně chceme hrát odvážně, nejenom bránit.”

Jaký je program před utkáním?
“Nacvičili jsme si to před Severní Amerikou. Jiří Fischer řekne týmu svoje poznatky o soupeři, probereme nějaké další věci a půjdeme na to.”

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud