Jakub Hlaváč
20. září 2016 • 01:14

Zklamaný Hanzal: Uvědomovali jsme si důležitost a asi to na nás padlo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Zařídil vyrovnání, naději. Reprezentační Martin Hanzal v pondělním duelu s výběrem Evropy skóroval, jenže po prohře 2:3 z prodloužení byl stejně zklamaný, jako jeho spoluhráči. Naděje na postup do semifinále hokejového Světového poháru je pouze teoretická.



Od začátku se zápas nevyvíjel pro české barvy ideálně. Jak jste ho viděl?
“Bohužel, pořád jsme se na něco dotahovali. Stálo nás to hodně sil a navíc jsme znovu nedokázali zůstat mimo trestnou lavici. To byl další problém, který nás opakovaně srážel a je to prostě škoda. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát. Teď žije teorie a můžeme v ni doufat. Budeme bojovat dál.”

Do 30. minuty jste měli pouze 8 střel. Kde je problém ve vytváření si palebných pozic?
“Možná jsme byli trošku ustrašení. Uvědomovali jsme si tu důležitost výsledku a asi to na nás trochu padlo. Ale přesně je pravda, že jsme hrozně málo stříleli. Pokud nebudeme dávat góly, tak nemůžeme vyhrát. Po půlce to bylo trochu lepší, řekli jsme si to. Bohužel jsme pořád byli pozadu.”

Jakoby vás paradoxně do akce dostal gól na 0:1.
“Na chvíli jsme to zlepšili. Začali jsme být odvážnější, vyrovnali. Jenže v tu chvíli jsme zase začali být ustrašení. A zase jsme museli něco honit. Tohle je těžké.”

V naději vás držel Petr Mrázek, co jste jeho zákrokům říkal?
“Chytal výborně. Jak v prvním zápase Neuvi, tak teď Mráza. My jsme mu bohužel nepomohli, zase tam bylo strašně moc střel proti nám. Vytáhl tam neskutečné věci, třeba v oslabení ve třech… Nepomohli jsme mu.”

Ovlivnil to i zápas s Kanadou, měli jste ho v hlavě či nohách?
“Nevím, jak to vypadalo. Sil jsme asi měli dost. Ale ta vyloučení nás totálně rozhodí z rytmu. Někdo se zavaří, někdo je naopak studený. Zápas s Kanadou jsme chtěli hodit za hlavu a myslím, že jsme na to moc nemysleli. To spíše na nutnost bodovat.”

Vše o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>>

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud