22. listopadu 2023 • 04:50

Turnaj obrů nejspíš bez Česka. Nedvěd: Facka, ale můžeme si za to i sami

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm let. Tolik času uplynulo od chvíle, kdy se naposledy utkali nejlepší hokejisté planety na mezinárodním poli. Na Světový pohár 2016 má v únoru přespříštího roku navázat obdobný turnaj s jiným názvem a značně obroušeným formátem. Dle renomovaných zámořských expertů se počet týmů patrně zkrouhne z osmi na čtyři. Česko v jejich očekávaném výčtu chybí. „To by nebyla dobrá vizitka našeho hokeje,“ řekl pro deník Sport a web iSport.cz prezident svazu Alois Hadamczik.



Česku začíná hra o čas. Na únor 2025 plánuje NHL ve spolupráci s hráčskou asociací NHLPA nablýskaný turnaj za účasti svých hokejistů. Liga o tomto záměru hovořila dlouhodobě. V posledních týdnech se však jednání zintenzivnila, informace prosakují.

Kanadský novinář a jeden z nejuznávanějších insiderů Elliotte Friedman ve svém podcastu 32 Thoughts prozradil pravděpodobný systém akce. Další reportéři jeho slova následně potvrdili. V průběhu jediného hracího týdne na sebe údajně narazí čtveřice vybraných zemí – USA, Kanada, Švédsko a Finsko. Střetnout se mají v Severní Americe i v Evropě. Rusko je out kvůli vyprovokování válečného konfliktu na Ukrajině, ostatní bašty včetně Česka pozvánku neobdrží.

„Zatím o tom oficiálně nic nevím, ale pokud by to byla pravda, nebyla by to dobrá vizitka českého hokeje. Víc bych se k tomu nyní nechtěl vyjadřovat,“ uvedl krátce svazový šéf Alois Hadamczik.

V zákulisí teď nejspíš bude se svými pobočníky vyvíjet snahu, aby chystané

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud