12. prosince 2011 • 11:45

Změny u hokejové repre: Z nominace vypadl Klepiš, nahradí ho Orsava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik byl nucen udělat změnu v nominaci na nadcházející turnaj Channel One Cup. Místo Jakuba Klepiše z moskevského Dynama byl do mužstva zařazen jiný útočník Jakub Orsava z Třince. ČTK dnes o změně informoval manažer týmu Jan Černý.



Klepiš se Hadamczikovi sám omluvil, zraněný ale není. "Má problémy v klubu. Nechtěli ho uvolnit, protože chtějí během přestávky hodně potrénovat, a má jisté obavy, co by bylo, kdyby odjel. Je ale dobré, že mi to na rovinu vysvětlil," řekl ČTK Hadamczik. "Je to určitě lepší, než si nalhávat nějaké výmluvy," ocenil kouč Klepišův přístup.

Dvacetiletý Orsava, který si odbyl premiéru v reprezentačním seniorském výběru v listopadu na turnaji Karjala, původně figuroval v Hadamczikových plánech i pro Channel One Cup, měl však potíže s cestovním pasem. Ten už má potřebné náležitosti v pořádku.

"Je to mladý kluk, který v extralize dosahuje dobrých výsledků, hráč s dobrým bruslením. Byl s námi už minulý turnaj a nyní mu chci dát příležitost znovu. Chceme, aby se postupně čím dál více sžíval s týmem a byl jeho součástí," vysvětlil Hadamczik.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud