6. dubna 2013 • 09:37

České hokejistky budou hrát o záchranu na MS se Švédskem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky budou hrát o záchranu v elitní kategorii mistrovství světa v Ottawě se Švédskem, které v závěrečném utkání skupiny B prohrálo s Ruskem 0:4. Proti výběru Tří korunek, který svěřenkyně trenéra Karla Manharta na úvod turnaje porazily 3:2, nastoupí v sérii na dva vítězné zápasy.



První duel se hraje dnes od 22:00 SELČ, druhý je na programu v pondělí a případný třetí v úterý. Účast Seveřanek v boji o záchranu může nadělat problémy Mezinárodní hokejové federaci, protože Švédsko hostí příští světový šampionát v roce 2015 a neexistuje žádné pravidlo, podle kterého by pořadatel nemohl sestoupit.

České hokejistky v pátek v boji o postup do čtvrtfinále prohrály s Německem 3:6, když inkasovaly čtyřikrát v oslabení. "My jsme s Němkami odehráli nejlepší třetinu na turnaji. Dostali jsme gól, když jsme měli osm střel a ony žádnou. Šly při našem oslabení do vedení, nicméně jsme dali na 1:1. Neviděl jsem tam moc chyb, třetina z naší strany krásná, ale bohužel nás pak dostala ta oslabení," řekl na stránkách Českého svazu ledního hokej trenér Manhart.

Kapitánka Alena Polenská litovala, že tým úvodní převahu nezužitkoval. "Byl to záměr začít co nejaktivněji. Jenže se nám na rozdíl od soupeře nedařilo střelecky," podotkla útočnice Brown University.

Český tým po dvou třetinách prohrával 1:4 a vývoj už nezdramatizoval. "Trenér se nás snažil před třetí třetinou uklidnit. Říkal, že pořád máme šanci. Bouřka v kabině nebyla, ta spíš přišla až po zápase. To, že se můžeme poprat o výsledek, jsme si uvědomily až pozdě. Kdybychom se zvedly dříve, mohly jsme ještě utkání zdramatizovat," dodala Polenská.

Až v závěru utkání český tým snížil z 1:6 na 3:6. "Určitě nás ty góly v závěru povzbudily, že hokej hrát umíme. Nestačilo to na výhru, ale doufám, že do příštích zápasů nám to pomůže," prohlásila útočnice a koučova dcera Lucie Manhartová s výhledem na souboj se stříbrnými medailistkami z olympijských her v Turíně z roku 2006 a držitelkami bronzu z MS v letech 2005 a 2007.

Přímý postup do semifinále si ve skupiny A zajistily podle předpokladů obhájkyně titulu Kanaďanky a Američanky. Ve čtvrtfinále se utkají Finsko s Německem a Švýcarsko s Ruskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud