7. dubna 2014 • 12:15

Simpson ve Švýcarsku končí, vicemistři světa hledají trenéra

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné dobré zprávy pro vicemistry světa. Švýcaři stále marně hledají náhradu za kouče Seana Simpsona. Trenér, který na loňském mistrovství světa dovedl reprezentaci až do finále, po šampionátu v Minsku skončí. V funkci tedy zůstane ještě měsíc. A zatím se neví, kdo nastoupí místo něj.



Kanaďan Simpson dosáhl s výběrem Švýcarska úspěchů, jaké hokejisté této země prožívali naposledy ve 30. a 40. letech minulého století. Vštěpil týmu účinný systém, přesvědčil hráče k tvrdé práci. Zástupci svazu s ním jednali o prodloužení smlouvy, ale nepochodili. „K dohodě nakonec nedošlo,“ potvrdil prezident svazu Marc Furrer.

Důvodem byl především značný zájem ze zahraničí. Simpson sám naznačil, že se vrací na klubovou úroveň, ale kam zamíří, to se úzkostlivě tají. Mluví se o KHL, Německu a dokonce o NHL. Deník Blick přitom jednu dobu považoval za hotovou věc jeho odchod do ruské Jaroslavle, odkud se má dosavadní trenér Dave King vrátit do Phoenixu. Ale to se teprve ukáže. „S jedním klubem jsem podepsal smlouvu, nebylo by však korektní, kdybych teď oznámil jeho jméno,“ pravil Simpson.

Jako první byl osloven Arno Del Curto z Davosu. Zkušený motivátor v klubu působí už 18 let a pětkrát s ním vybojoval titul. Jeho kontrakt však vyprší až koncem sezony 2014/15. Nabídka sice zněla tak, že by se národnímu celku rok věnoval souběžně s ligou a další tři už na plný úvazek. Tu však 57letý trenér v minulých dnech odmítl.

Požadavky podle něj totiž byly příliš vysoké. Vedle mužstva dospělých by Del Curto vedl ještě švýcarskou dvacítku a osmnáctku, k tomu dohlížel na kluby a ještě si musel vyhrazovat termíny pro sponzory. „Na Davos bych neměl vůbec čas,“ řekl Del Curto pro Blick.

Den po jeho odřeknutí jednal sportovní ředitel švýcarského svazu Ueli Schwarz s Johnem Fustem, 42letým kanadským Švýcarem, jenž působil v Bernu a naposledy v Lausanne. Spekuluje se o tom, že by mohl převzít švýcarskou dvacítku a zároveň se stát asistentem u áčka místo Colina Mullera. Ten pravděpodobně bude dál doprovázet kouče Simpsona. „Najde se dost schopných lidí a už jsme taky s některými jednali. Ale konkrétní jména zatím prozrazovat nebudu,“ uvedl Schwarz.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud