9. února 2017 • 20:07

Rusko-Finsko 2:1. Sborná opět vítězná. V závěru rozhodl Golyšev

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska vstoupili do Švédských her výhrou doma v Petrohradu nad Finskem 2:1 a díky šestému vítězství ze sedmi duelů vládnou suverénně tabulce Euro Hockey Tour. V čase 58:24 rozhodl o plném bodovém zisku sborné Anatolij Golyšev. Po přesunu do Göteborgu čeká Rusy v sobotu zápas s domácím Švédskem, Finové změří síly s Čechy.



Seveřané hned v úvodu přečkali oslabení při Koivistově vyloučení a v osmé minutě je mohl dostat do vedení Hintz, ale Šesťorkin jeho šanci zlikvidoval. Koskinen si také s pokusy Rusů poradil. Další možnost Suomi měl Nättinen a sborná se ubránila i při Bereglazovově trestu.

V druhém dějství nevyužil příležitost Finů Suomela, za domácí neuspěl v úniku bekhendovým pokusem Kaprizov. Finové se pak ubránili při dalším Koivistově pobytu na trestné lavici, ale v 36. minutě už inkasovali. Kručinin střelou z levého kruhu překonal Koskinena, který měl zakrytý výhled.

Na začátku třetí třetiny nejdříve neuspěl v dalším úniku Kaprizov. Naopak Palola ze sólového nájezdu Šesťorkina překonal a vyrovnal. Finové odolali při trestu Erkinjunttiho, ale v 59. minutě inkasovali. Tkačovovu střelu tečoval Golyšev.

Utkání muselo být kuriózní pro gólmany obou týmů. Igor Šesťorkin a Mikko Koskinen jsou totiž parťáci z ruského týmu SKA Petrohrad. Radost z výhry nakonec oslavil jednadvacetiletý Rus, který v klubu kryje záda o pět let staršímu Mikkovi.

Rusové ztratili body v této sezoně EHT pouze při vstupu do prosincového domácího Channel One Cupu v Moskvě, kde prohráli se Švédskem 1:3. Sborná vede v celkovém měřítku s 18 body tabulku Euro Hockey Tour. 

 1. Rusko 7 6 0 0 1 23:11 18
2. ČR 6 3 0 0 3 18:19 9
3. Finsko 7 2 0 0 5 18:23 6
4. Švédsko 6 2 0 0 4 14:20 6

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud