15. prosince 2017 • 15:24

Channel One Cup: Bojovní Korejci nad Finy vedli, favorit však nezaváhal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finští hokejisté porazili na Channel One Cupu v Moskvě Koreu 4:1 a po středeční porážce v Praze s Českem dosáhli na první výhru na turnaji. Outsider se sice v 11. minutě dostal do vedení díky Kim Ki-songovi, ale Finové ještě v úvodním dějství otočili stav na 3:1. Korejci, kteří budou v únoru hostit olympijský turnaj v Pchjongčchangu, po prohře s Kanadou 2:4 ani podruhé na turnaji nebodovali.



Korejci v úvodu přečkali šance Finů a nečekaně šli do vedení. Při Puustinenově vyloučení se nováček elitní skupiny mistrovství světa ještě neprosadil, ale krátce po něm překonal Rämöho Kim Ki-song. Hned za 26 vteřin ale bylo vyrovnáno, poté co z dorážky překonal Daltona Manninen.

V 18. minutě favorit otočil stav. Kontiola se šikovně natlačil přes I Jong-čona před branku a gólman Anyangu kapituloval podruhé. Za 68 vteřin zvýšil střelou z levého kruhu obránce Jokipakka.

V úvodu druhé části se Finové ubránili při vyloučeních Lehtonena a Korpikoskiho, stav se nezměnil ani při trestech Swifta a Kim Tong-hwana. Přes šance na obou stranách zůstalo skóre nadále stejné, Daltonovi pomohla dvakrát v rychlém sledu tyč.

Na přelomu druhé a třetí části se Korejci neprosadili ani při Lajunenově pobytu na trestné lavici a vzápětí zvýšil Ikonen, který doklepl puk do odkryté branky. Přes pokračující jasnou převahu i dvě početní výhody už pak Finové skóre nenavýšili.

Finsko - Korea 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Manninen (Riikola, J. Lajunen), 18. Kontiola (Anttila, Riikola), 19. Jokipakka (Ruohomaa, Ikonen), 42. Ikonen (Ruohomaa) - 11. Kim Ki-song (Kim Sang-uk). Rozhodčí: Hribik, Hodek (oba ČR) - Lazarev, Otmachov (oba Rus.). Vyloučení: 4:4, navíc Korpikoski (Fin.) 10 min. Bez využití. Diváci: 2418.

Sestavy:

Finsko: Rämö - Koivisto, Mikkola, Lehtonen, Virtanen, Hakanpää, Riikola, Jokipakka - Anttila, Kontiola, Pihlström - J. Peltola, Koskiranta, Savinainen - Ikonen, Ruohomaa, Korpikoski - Manninen, J. Lajunen, Puustinen - Junttila. Trenér: Lauri Marjamäki.

Korea: Dalton - Kim Won-čon, So Jong-čon, O Hjon-ho, Plante, Regan, I Ton-ko, Kim Hjok, Kim Tong-hwan - Testwuide, Kim Sang-uk, Kwon Te-an - Kim Won-čong, Čo Min-ho, Radunske - Kwon Te-an, I Jong-čon, Swift - Pak U-sang, Čon Čong-u, Šin Hjong-jun, Šin Sang-u. Trenér: Pek Či-son.

1. Finsko 2 1 0 1 0 6:4 4
2. Kanada 1 1 0 0 0 4:2 3
3. Rusko 1 1 0 0 0 3:1 3
4. ČR 1 0 1 0 0 3:2 2
5. Švédsko 1 0 0 0 1 1:3 0
6. Korea 2 0 0 0 2 3:8 0

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud