9. listopadu 2018 • 13:45

Reprezentační ztráty: Kovář má zánět na noze, Karjala končí i pro Mozíka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace se musí v dalším pokračování turnaje Karjala obejít bez zdravotně indisponovaných gólmana Jakuba Kováře a beka Vojtěcha Mozíka. Ani jeden z nich dnes neodcestuje k víkendovým zápasům v Helsinkách, v nichž se bude výběr kouče Miloše Říhy staršího snažit odčinit úvodní pražskou porážku 2:3 se Švédy.



Třicetiletý brankář Jekatěrinburgu v KHL Kovář díky zásahu lékařů zvládl i přes potíže odchytat celý čtvrteční zápas proti výběru Tre kronor, který pro něho byl prvním reprezentačním vystoupením od loňského února. Dnešní trénink v pražské Tipsport Aréně už ale sledoval s ovázanou nohou a pohyboval se o berlích. Kvůli zánětu na levé noze u malíčku bere antibiotika a hrozí mu až měsíční pauza. V sobotu proti Finsku tak chytat Patrik Bartošák a krýt záda mu bude Šimon Hrubec.

"Máme tady tři brankáře. Prostě se to stalo a je to realita. Musíme k tomu tak přistoupit. Bartošák i Hrubec jsou připravení nastoupit, takže v tom velkou komplikaci nevidím," řekl asistent trenéra českého týmu Robert Reichel.

Kovářovy se vrátily dřívější problémy už před duelem se Švédy. "Cítil jsem se úplně hrozně, protože po tom, co jsem měl loni dost nepříjemné zranění, tak se mi dnes po půl roce vrátilo po rozbruslení. A po první třetině jsem se musel nechat napíchat injekcemi, protože jsem nemohl stát na bruslích. Naštěstí byli doktoři zázrační a bolest odešla," prozradil ve čtvrtek Kovář.

Zvažoval dokonce, že po první třetině odstoupí, ale nakonec duel zvládl. "Rozjelo se to před zápasem, já do toho chtěl jít. Čekal jsem, že to odejde. Bohužel se vše v první třetině ještě zhoršilo, už jsem byl připravený, že budu střídat. Naštěstí mi injekce nohu umrtvila, tak jsem si řekl, že budu pokračovat dál," dodal Kovář.

Pětadvacetiletý Mozík se zranil v průběhu duelu se Švédskem a kouč Říha již krátce po utkání připustil možnost, že ve výpravě na sever Evropy kvůli potížím se zády nebude.

Kovář o návratu do repre: Jsem rád, že mi ještě neodzvonilo
Video se připravuje ...

Zámorskému chyběly gólíky, Sekáč mluví o "super" Říhovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud