Zdeněk Janda
Premium
12. února 2020 • 11:30

Pešán má volnou cestu. Smlouvu zatím nepodepsal, ale Říha nechce čekat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zůstane Miloš Říha, nebo se hokejové reprezentace po sezoně skutečně chopí Filip Pešán, současný šéftrenér? I když se v posledních týdnech v zákulisí řešilo, jak už v pondělí avizoval deník Sport, za jakých okolností by mohl 61letý trenérský bard pokračovat, tak se zdá, že skutečně volba padne na strůjce libereckého zázraku. Stále však platí, že smluvně to dotažené není. A jaké jsou další plány Miloše Říhy?



Oficiálně to nikdo nechtěl potvrdit, ale vážně na stole ležela varianta, s níž si na svazu pohrávali. Pokud dopadne dobře šampionát ve Švýcarsku, Miloš Říha by mohl u národního týmu pokračovat. Teď se zdá, že je to passé.

V pondělí už deník Sport popisoval, proč avizovaný plán „Pešán do akce“ zpomalil. Reprezentace pod Říhou funguje, na posledním šampionátu její hra bavila, navíc si kouč na svoji stranu získal i velkou část veřejnosti. Proto se řešilo, že by v případě úspěchu na mistrovství mohl zůstat.

Aktuální stav? Všechno směřuje opravdu k 42letému Filipu Pešánovi. „Nic se nezměnilo. Platí to, co řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král na tiskové konferenci v červnu. S Filipem Pešánem jsme domluveni,“ reagoval včera Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí svazu.

Podle zdrojů Sportu měl Říha velký zájem, aby pokračoval dál. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud