4. května 2020 • 18:00

TOP 10 akcí nároďáku za dekádu: Jágr, Pasta proti Rusům i Rachna kachna

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • IIHF zvolila TOP 10 nejlepších akcí českého národního týmu za poslední dekádu. Souhlasíte s výběrem?IIHF zvolila TOP 10 nejlepších akcí českého národního týmu za poslední dekádu. Souhlasíte s výběrem?FOTO: Koláž iSport.cz

    Deset akcí, deset euforických momentů. Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) vybrala na svých sociálních sítích 10 nejlepších akcí českého národního týmu za poslední dekádu. Nechybí Jágrův dvojitý galavečer, Pastrňákův vychytralý gól Rusům i Rachůnkova legendární dělovka z mistrovství světa 2010. Souhlasíte s výběrem, nebo vás napadá jiná akce? Napište svůj názor do diskuze.

  • Semifinále MS 2010: Rachna kachna, to to letělo!

    Karel Rachůnek se raduje spolu s Miroslavem Blaťákem.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Semifinále MS 2010: Česko - Švédsko 3:2 po samostatných nájezdech

    Jeden z nejnezapomenutelnějších momentů celé historie českého hokeje. Do konce semifinále se Švédskem zbývá 15 vteřin, národní tým prohraje s prázdnou bránou v zádech buly v útočném pásmu, ale Voráček vybojuje puk, posíláho za bránu a bum. Rachůnek dělovkou propálil Gustavssona. Dál už v paměti zní jen slova Roberta Záruby: „Rachna kachna, to to letělo!"

  • Čtvrtfinále MS 2011: Jágr, Plekanec, Jágr a hattrick!

    Jaromír Jágr se raduje z úvodního gólu do americké sítěFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Čtvrtfinále MS 2011: Česko - USA 4:0

    Zatím poslední medaile národního týmu. Češi na mistrovství světa 2011 vybojovali bronzové medaile, ve čtvrtfinále přešli přes Spojené státy americké, které zdemoloval hattrickem Jaromír Jágr. Vybranou akcí se blýska legenda za rozhodnutého stavu tři a půl minuty před koncem. Narážečka s Tomášem Plekancem a čepice na led!

  • Finále MS 2010: Góóól! Euforie Rolinka i čekání na videorozhodčího

    Tomáš Rolinek dává gól na 2:0Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Finále MS 2010: Česko - Rusko 2:1

    Tenhle zápas připravil o rozum nejednoho fanouška. Nervy, nervy a pak zlato. Nabušená Sborná s hvězdným týmem dlouho nemohla překonat vynikajícího Tomáše Vokouna v bráně, Češi navíc skórovali hned po 20 sekundách hry zásluhou Jakuba Klepiše. IIHF však vybrala akci vedoucí k vítěznému gólu, kdy se dva Rusové srazili v našem obranném pásmu a na zteč vyrazil Karel Rachůnek. Vynikající nahrávkou našel brusli Tomáše Rolinka a ten překonal Semjona Varlamova. Pak ještě rychlé volání videorozhodčímu a obrovská euforie!

  • Skupina MS 2018: Pastrňák s Krejčím z jiného světa

    David Pastrňák překonal Vasilije Košečkina a druhým gólem v utkání rozhodl!Foto Michal Beránek / Sport

    Skupina MS 2018: Česko - Rusko 4:3

    Na utkání s Ruskem přiletěli z Bostonu Davidové Krejčí s Pastrňákem a Sbornou převálcovali. V den, kdy dosedli na letiště v Kodani, zapsali dohromady tři góly (David Krejčí 1+3, David Pastrňák 2+1). Famózní výkon hvězdné dvojky zakončil druhý jmenovaný v prodloužení, když vychytralou střelou do obránce překonal brankáře Vasilije Košečkina. „Pastala vista, je to doma," stačil jen křičet v euforii Záruba do mikrofonu. 

  • Skupina MS 2018: Jaškinova rozseknutá bitva se Slováky

    Neskutečná radost ze vítězného gólu Dmitrije JaškinaFoto Michal Beránek / Sport

    Skupina MS 2018: Česko - Slovensko 3:2 v prodloužení

    Ještě chvilku zůstaneme v Dánsku, Češi na úvod skupinových bojů hráli se Slováky. A dlouho ve federálním derby tahali za kratší konec, Marek Čiliak držel vedení svého týmu 2:1 až do deváté sekundy před koncem, kdy vystřelil z pravé strany Martin Nečas. První gól v národním týmu pro talentovaného útočníka a vyrovnání! IIHF ale vybrala až rozhodnutí v prodloužení Dmitrije Jaškina, který si dojel vlastní střelu na bránu a bekhendem dovršil obrat.

  • Semifinále MS 2010: Markova nájezdová vítězná trefa

    Ani Jan Marek nezaváhal.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Semifinále MS 2010: Česko - Švédsko 3:2 po samostatných nájezdech

    A ještě jednou mistrovství světa 2010! Do výběru se dostal i rozhodující nájezd Jana Marka, který po Vokounově následném zákroku poslal Čechy do finále. Na rychlou střelu zápěstím si Gustavsson ani nesáhl.

  • Skupina MS 2016: Skalp Tre Kronor po obratu z 0:2 na 4:2

    Jan Kovář ve druhé třetině proti Švédsku šikoval puk tak šikovně, že nedal brankáři Jacobu Markstromovi šanci a vyrovnal na 2:2Foto Michal Beránek (Sport)

    Skupina MS 2016: Česko - Švédsko 4:2

    Stejný soupeř, další vítěství národního týmu. Do skupinového duelu mistrovství světa 2016 Češi nevstoupili dobře. Po první třetině se Švédskem prohrávali 0:2, i tak se nakonec radovali ze tří bodů. Mezi deset nejlepších akcí dekády se dostala pohledná rána Jakuba Jeřábka od modré čáry, kterou tečoval Jan Kovář, čímž vyrovnal na 2:2.

  • Čtvrtfinále MS 2015: Finská jízda Jaromíra Jágra před zaplněnou O2 Arenou

    Je tam! Jaromír Jágr za zády s Michalem Jordánem slaví svůj gól na 4:3 proti FinskuFoto Michal Beránek (Sport)

    Čtvrtfinále MS 2015: Česko - Finsko 5:3

    Další večer Jaromíra Jágra. Dva góly, asistence a výhra ve čtvrtfinále nad Finskem 5:3. Domácí šampionát 2015, nezapomenutelné čtvrtfinále s Finy a řádění loučící se legendy. Vítězný gól padl čtyři a půl minuty před koncem a vstřelila ho právě osmašedesátka. Češi nakonec medaili z domácího mistrovství nevyválčili, skončili čtvrtí.

  • Skupina MS 2019: Bratislavská dělovka Radka Gudase Italům

    Radko Gudas oslavuje svou dalekonosnou trefu proti ItáliiFoto Profimedia.cz

    Skupina MS 2019: Česko - Itálie 8:0

    Demolice. Výhra 8:0. Do výběru IIHF se dostala i dvě utkání z doposud posledního šampionátu na Slovensku. Češi si poradili v předposledním utkání s Itálií jednoznačně o osm branek, v osmé minutě druhé třetiny napřáhl Radko Gudas zpoza modré čáry a překvapivě propálil italského brankáře, čímž zvýšil na 2:0.

  • Skupina MS 2019: Letí Vrána, překvapivá výhra nad Švédskem

    Jakub Vrána (vpravo) střílí čtvrtou branku v utkání se ŠvédskemFoto Barbora Reichova / Sport

    Skupina MS 2019: Česko - Švédsko 5:2

    Jakub Vrána se v zápase se Švédskem, které pro národní tým otevíralo šampionát na Slovensku, trefil hned svou první ranou v národním dresu. Henrika Lundqvista nakonec překonal dvakrát a IIHF vybrala právě druhou trefu na 4:2. Filip Hronek dlouhým pasem vyzval českého snipera do brejku a ten velezkušeného brankáře Tre Kronor překonal nekompromisní ranou.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud