19. února 2021 • 15:52

Dva Češi měli po návratu ze Švédska pozitivní test, nakažení jsou i Finové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojice českých hokejových reprezentantů, kteří se zúčastnili v minulém týdnu Švédských her v Malmö, měla po návratu z třetího turnaje Euro Hockey Tour pozitivní test na COVID-19. Jedním z nich je třinecký útočník Michael Špaček, což potvrdil slezský klub na svém webu.



Třiadvacetiletý hráč dnes chyběl v sestavě Ocelářů už ve třetím zápase. Klub uvedl, že se u Špačka po návratu objevily příznaky respiračního onemocnění a kontrolní PCR test ukázal na přítomnost COVIDu-19. Hráč tak putoval do izolace.

Pozitivní výsledky testů na COVID-19 se objevily také u finských účastníků Švédských her, proto finské úřady kontaktovaly hygienické stanice v České republice, Rusku a Švédsku, jejichž výběry na turnaji také startovaly.

Společně s reprezentací Suomi se v neděli z Malmö vraceli i čeští krajánci působící ve Finsku, které hygiena poslala rovněž do karantény. Z finské ligy byli na Švédských hrách brankáři Patrik Bartošák (Pelicans Lahti) a Dominik Hrachovina, obránci Michal Moravčík (oba Tappara Tampere), Lukáš Klok (Lukko Rauma), Libor Šulák a útočníci Radek Koblížek (oba Kärpät Oulu) a Jiří Smejkal (Tappara Tampere).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud