10. listopadu 2022 • 10:50

Pět otázek pro Karjala Cup: Kdo bude nový Blümel? A přesvědčí Chlapík?

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
  • Česká hokejová reprezentace v Českých Budějovicích proti Švédům nakopne novou sezonu. Deník Sport a web iSport.cz se zabýval největšími otázkami před úvodním Karjala CupemČeská hokejová reprezentace v Českých Budějovicích proti Švédům nakopne novou sezonu. Deník Sport a web iSport.cz se zabýval největšími otázkami před úvodním Karjala CupemFOTO: koláž iSport.cz

    Ve čtvrtek v 18.30 vykopne národní tým novou reprezentační sezonu. V Českých Budějovicích vyzve Švédy. V pátek ráno pak reprezentace pod vedením kouče Kariho Jalonena odletí ke dvěma duelům do finského Turku. Jaké jsou hlavní otázky před startem tradičního Karjala Cupu? Více se dočtěte v článku iSport.cz.

  • Řekne si Chlapík o důvěru?

    V domácí extralize totálně dominoval. Na olympijskou nominaci to však Filipu Chlapíkovi nestačilo. „Sere mě, že to nevyšlo. To je jasné,“ říkal pak smutně. Stejně hořkou piluli pak musel zhltnout před mistrovstvím světa. „Bylo to hodně těžké rozhodnutí,“ přiznal Kari Jalonen. V nové sezoně přichází i nová šance pro Chlapíka. Ze Sparty přesídlil do švýcarského Ambri, kde jsou jeho výkony od startu ročníku stále nahoru. Teď doufá, že přesvědčí i finského kouče.

  • Najde se nový střelec?

    Kdo se bude v novém ročníku starat o reprezentační zásahy? Sedm gólů Davida Pastrňáka v sedmi duelech mistrovství světa je fuč. Pět gólů v rámci přípravných turnajů před šampionátem nastříleli Jiří Černoch, Matěj Blümel a taky Petr Holík. Ten v nominaci na Karjalu nahradil zraněného Adama Musila. V minulé sezoně mu na pět tref stačilo devět utkání. Udrží fazonu? Mohl by. V útoku ve čtvrtek naskočí po boku Romana Červenky a Luboše Horkého.

  • Kdo ovládne brankoviště?

    Pouze na úvod turnaje v Českých Budějovicích pozvali trenéři brankáře Vítkovic Aleše Stezku. Do Finska už s týmem neodletí. Nedá se očekávat, že by ve čtvrtek naskočil na jihu Čech k duelu se Švédy, spíše přijel vyloženě jako tréninkový gólman. Kdo tedy bude chytat? „Nechte se překvapit,“ pravil s úsměvem ve středu po tréninku trenér Libor Zábranský. Tři zápasy si mezi sebe podělí Roman Will a Marek Langhamer. Duel navíc dostane ten momentálně lepší.

  • Vyskočí nový Blümel?

    Kometa minulého reprezentačního cyklu je jasná. Matěj Blümel si výkony v Pardubicích, ale hlavně právě v dresu národního týmu řekl o angažmá za oceánem. Celkem odehrál za repre pod Filipem Pešánem a poté Karim Jalonenem 27 zápasů, ve kterých uhrál 18 bodů. Kdo na něj naváže? Nováčky v ofenzivě jsou David Vitouch a Patrik Poulíček. Objevem by se mohl stát Luboš Horký, forvard z Brna. V Kometě dal 10 gólů ve 14 utkáních, navíc naskočí vedle Romana Červenky.

  • Bude Červenka stále dominantní?

    Pořád máte před očima květnové mistrovství světa. Jako kapitán na něm Roman Červenka dotáhl nároďák k bronzu. Byl nejproduktivnějším hráčem MS, dostal se do All-Star týmu. Teď hned přijal pozvánku na první repre akci nové sezony. Na den přesně za měsíc oslaví 37. narozeniny. Bude stále tak dominantní? Výkony ve švýcarské lize ukazují, že by měl být. Vede bodování elitní evropské soutěže, ve dvaceti utkáních zapsal 26 bodů (4+22). Pořád očekáváte, že bude tým táhnout.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud