19. června 2023 • 16:02

Jalonenův osud? Výkonný výbor opět nerozhodl, neuspokojivá vize pro MS

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost trenéra hokejové reprezentace Kariho Jalonena je i nadále nejistá. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) v pondělí projednal koncepci současného realizačního týmu pro následující sezonu s vrcholem v podobě domácího mistrovství světa v Praze a Ostravě, kterou označil za neuspokojivou. O tom, zda Jalonena odvolá, ale nerozhodl.



Podle stručné tiskové zprávy, kterou představitelé ČSLH vydali, si členové výkonného výboru stanovili jednotlivé kroky, kterými se budou v následujících dnech zabývat. O složení realizačního týmu pro nadcházející sezonu 2023/24 rozhodnou „v nejbližší době“.

„Vzhledem k tomu, že jde o domácí hokejové mistrovství světa, což je pro české sportovní fanoušky největší akce roku 2024, nechceme se unáhlit a chceme učinit to nejlepší a nejsmysluplnější rozhodnutí,“ uvedl prezident svazu Alois Hadamczik.

Obdobně zástupci ČSLH rozhodli i 8. června, kdy Jalonen a další členové realizačního týmu na výkonném výboru předkládali své analýzy nevydařeného světového šampionátu v Rize a Tempere. Český tým v květnu vypadl ve čtvrtfinále a obsadil celkově 8. místo, což je historicky nejhorší výsledek.

„Výkonný výbor se k nějakým změnám a všemu, co a jak by bylo do budoucna dál, staví velice zodpovědně. Jednání jsou velmi dlouhá a náročná,“ uvedl tehdy Hadamczik. Generální manažer Martin Havlát následně dostal za úkol, aby nejpozději do 20. června s Jalonenem a spol. vypracovali podrobnou zprávu s plány pro další sezonu. Výkonný výbor s ní ale v pondělí jednohlasně nesouhlasil.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud