Miroslav Horák
Premium
22. září 2023 • 04:55

Rulík o Zachovi a jeho omluvenkách: Je to záhadné, chci s ním mluvit

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavánělo symbolikou, že jedním z mála hráčů NHL, kteří nedorazili na srpnový sraz s trenéry reprezentace, byl Pavel Zacha. Měl daný program, po svatbě se přesunul zpět domů za oceán k přípravě na sezonu Bostonu. Klíčová je jiná věc: vyčistit vzduch a najít cestu, jak útočníka obléknout do repre dresu. Tak, aby upřímně chtěly obě strany. Hráč i vedení národního týmu, které na jaře sestaví soubor vyvolených pro mistrovství světa v Praze. „Přijde mi to trochu záhadné,“ zamýšlí se nad častými omluvenkami hráče kouč Radim Rulík.



Hlavně Petr Nedvěd se s ním natrápil. Od Pavla Zachy generální manažer reprezentace dostával v rozehraném ročníku přísliby účasti na šampionátech, ale na konci sezony se k nim neměl. Jednu omluvenku by pochopil, jejich seriál nikoli. Nyní spřádá „nájezd“ na 26letého útočníka, jemuž v NHL rok od roku stoupá renomé, kouč Radim Rulík. „V prvé řadě s Pavlem musím mluvit. Navázat s ním kontakt a komunikaci je ze všeho nejdůležitější,“ sděluje Sportu.

To, že Zachu neviděl na nedávném mítinku v berounském golfovém resortu, bere bez námitek. „Pavel měl krátce po svatbě a už odletěl do zámoří. Věřil jsem, že tady ještě bude, ale bohužel to nevyšlo. Jeho program respektuji,“ pronáší Rulík s tím, že jej nemíní telefonicky bombardovat během začínajících kempů v NHL.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud