Miroslav Horák
14. prosince 2023 • 04:50

Národní tým v Praze rozjede další akci: Narváno, mladá krev a Rulíkův rekord?

Vstoupit do diskuse
1
  • Česká reprezentace rozjede po prvním vydařeném podniku EHT další díl v Praze. Čeká se vysoká návštěva.Česká reprezentace rozjede po prvním vydařeném podniku EHT další díl v Praze. Čeká se vysoká návštěva.FOTO: Koláž iSport.cz

    Český hokej si v Praze střihne generálku na květnové mistrovství světa. Vážně. Půjde o první a zároveň poslední duel národního mužstva v O2 areně před dlouho očekávaným šampionátem. Vybraní plejeři kouče Radima Rulíka dnes při startovací bitvě Švýcarských her s Finy (18.00) ochutnají pěkně zaplněné, možná i vyprodané hlediště. O co všechno večer půjde?

  • Hokejový hapenning

    Elitní výběr země se naposledy představil v Praze přesně před dvěma roky, jeho duel s Finy v rámci Channel One Cupu mohla sledovat jen tisícovka diváků – víc tehdejší proticovidová opatření nedovolila. Komorní atmosféra v libeňské aréně tomu odpovídala. Dnes to bude úplně jiné, očekává se mimořádné shromáždění okolo 17 tisíc natěšených diváků, jimi vytvořená pořádná vřava a celkově fajn zážitek. O lístky byl v předprodeji velký zájem, nově seštelované národní mužstvo a jeho atraktivní hra táhne. Návštěvníkům mače budou představeni i noví členové Síně slávy českého hokeje (Roman Turek, Petr Sýkora, Tomáš Kaberle, Roman Herink). Český hokej míní lidem předvést svou aktuální atraktivitu i vzpomínky na někdejší parádní minulost.

    Pravděpodobná sestava:

    Brankáři:

    Pavlát (Kořenář)

    Obrana:

    Kundrátek, Král

    Zábranský, Mašín

    Jandus, Pyrochta

    Knot, Ticháček

    Útok:

    Řepík, Špaček, Červenka

    Kousal, Tomášek, Lenc

    Stránský, Filippi, Voženílek

    Flek, M. Kovařčík, O. Kovařčík

    Rulík poprvé obšírně o případu Zacha: A chce Hertla na MS?
    Video se připravuje ...

  • Rulík má najeto na rekord

    Tři zápasy = tři výhry. Trenér Radim Rulík rozrazil dveře českého národního týmu jako nikdo jiný před ním. Všichni mají v živé paměti, jak před pěti týdny jeho tlupa ve Växjö razantně vyběhla se Švédy (5:3), poté v Helsinkách zadupala Finy (7:3) a v závěru Karjaly si poradila i se Švýcary (1:0). Nástupci Kariho Jalonena vyšla ostrá premiéra na 100 procent, navíc ta hra! Pokud dnes hokejisté vyhrají znovu, Rulík si zapíše čtvrtý triumf z prvních čtyř vystoupení, což se doposud žádnému kouči týmu České republiky v úvodu jeho štace nepovedlo.

    Starty českých trenérů:
    (první čtyři zápasy)

    Ivan HLINKA (1993) - 2 výhry, 1 remíza, 1 prohra

    Luděk BUKAČ (1994) - 3 výhry, 1 remíza

    Josef AUGUSTA (2002) - 3 výhry, 1 prohra

    Slavomír LENER (2002) - 2 výhry, 2 prohry

    Vladimír RŮŽIČKA (2004) - 2 výhry, 1 remíza, 1 prohra

    Alois HADAMCZIK (2005) - 1 výhra, 3 prohry

    Vladimír VŮJTEK (2015) - 1 výhra, 3 prohry

    Josef JANDAČ (2016) - 2 výhry, 2 prohry

    Miloš ŘÍHA (2018) - 2 výhry, 2 prohry

    Filip PEŠÁN (2020) - 2 výhry, 2 prohry

    Kari JALONEN (2022) - 3 výhry, 1 prohra

    Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík má najeto na rekord

  • Červenka zpět do akce

    Roman Červenka neprožívá po pracovní stránce příjemné období, jeho Rapperswil zaplul do suterénu švýcarské NL, na což není zvyklý klub ani jeho dlouholetý lídr. Z 25 zápasů vyprodukoval jen 4 góly a 15 bodů. A tak není proti, že si od oddílové bídy na chvíli odpočine a zkusí se refreshovat v elitním trikotu. V něm nastoupí poprvé od letošního nanicovatého šampionátu ve Finsku. Čerstvě osmatřicetiletý bard prvně okusí Rulíkovy ofenzivní kapky. Měly by mu sedět a zároveň pomoci k vylepšení hokejové nálady. Reprezentace potřebuje dobře naladěného lídra pro květnovou Prahu. V aktuální sezoně by se měl Červenka navíc přehoupnout přes úctyhodnou cifru dvou set startů v národním týmu.

    Nejvíce startů/gólů v národním týmu:
    (útočníci, vč. Československa)

    292/159 - Vladimír Martinec

    259/133 - Ivan Hlinka

    220/163 - Václav Nedomanský

    219/44 - David Výborný

    214/122 - Milan Nový

    211/65 - Igor Liba

    210/75 - Josef Černý

    201/90 - Jiří Lála

    200/112 - Vladimír Růžička

    197/48 - Pavel Patera

    196/69 - Dušan Pašek

    194/55 - Jiří Hrdina

    191/46 - Jiří Kučera

    190/53 - Roman Červenka

    Zkušený útočník Roman Červenka nechtěl ani tentokrát odmítnou národní tým, i když jeho tým čeká boj postup v Lize mistrů

  • Pavlátův boj o šanci na trojku

    Může se stát tím nejméně očekávaným a zároveň i nejšťastnějším členem party, která si to v květnu 2024 rozdá o medaile na MS v Praze. Dominik Pavlát. Pro značnou část veřejnosti pořád nepříliš známý borec. Ale je to klíčový tahoun Plzně, bez jeho zákroků by se Škodovce v extralize hodně těžko dýchalo. Ve 24 letech jej zdobí výtečné brankářské dovednosti, opakovaně dokládané. Zároveň je mu vlastní i pokora a přístup, jaký potřebujete od náhradního gólmana při akcích typu MS. Tam se vám hodí borec, co maximálně přeje svým souputníkům a nedělá vlny, že je při nástupu do turnaje třetím vzadu. Přitom je však výkonnostně na výši, takže nemáte strach ho případně vypustit do bojiště. A o tuhle pozici teď majitel nuly proti Švýcarům z Karjaly (1:0) bude bojovat.

    DOMINIK PAVLÁT

    „Je to neskutečné. Jsem moc rád, že nám celý turnaj takhle týmově vyšel. Asi je to nejkrásnější dárek, co jsem dostal. Mít takové narozeniny víckrát za rok bych se vůbec nezlobil.“

    český brankář po čistém kontu se Švýcary na listopadové Karjale

     

    92,8 %

    Pavlátova úspěšnost zákroků v extralize, kde je v tomto směru druhý nejlepší.

    Gólman Dominik Pavlát na tréninku hokejové reprezentace

  • Co předvede mladá krev? A obrana?

    Průlomový ročník prožívá 20letý kladenský bek Jiří Ticháček, patřící mezi objevy sezony. Pokud si od něj uloupnou kus sebedůvěry další junáci Rulíkova souboru, jedině dobře. Především Jakub „Rychlík“ Rychlovský (22) má střelivo na to prokázat, proč se v Liberci zařadil mezi klíčové útočníky. Pokud jej nezmrazí tréma z velké partie, může si nahlas říci o pokračování. Příště třeba i s Oscarem Flynnem (24), jehož nominace minula. Švýcarské hry budou do velké míry zaměřené na obránce a jejich práci s ohledem na budoucnost. Značná pozornost směřuje k Martinu Jandusovi (26) a otázce, co nového se naučil v Oulu, pozornost se váže k nominačnímu překvapení Mikuláši Hovorkovi (22), v němž Rulík a spol. spatřují značný potenciál. Ten ze sebe řádně neždímají Jakub Galvas (24) a o poznání protřelejší Ronald Knot (29). Aby pro ně reprezentační mise zase rychle neskončila, což by byla škoda, musí se náležitě ukázat, předvést něco navíc a nezůstat u rutiny.

    Ligová produktivita obránců:
    (zápasy, body, bilance +/-)

    Jiří Ticháček (Kladno) 25, 22 (6+16), -5

    Michal Kempný (Sparta) 27, 18 (6+12), +10

    Dominik Mašín (Ilves) 26, 14 (4+10), +12

    Tomáš Kundrátek (Třinec) 25, 11 (3+8), -3

    Mikuláš Hovorka (Č. Budějovice) 26, 11 (4+7), +10

    Filip Král (Lahti) 18, 8 (1+7), 0

    Ronald Knot (Liberec) 20, 8 (3+5), +5

    Martin Jandus (Oulu) 23, 8 (3+5), +4

    Jakub Galvas (Malmö) 23, 7 (1+6), 0

    Libor Zábranský (Pori) 27, 5 (2+3), +2

    Mladý obránce Jiří Ticháček na tréninku reprezentace

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud