Jiří Vítek
8. března 2018 • 14:50

Rituály, vousy a večeře. Hlavně musí být pohoda v kabině, zní z Komety

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z pátého místa po základní části se nehroutí, možnost začít čtvrtfinálovou sérii berou naopak jako plus. „Pokud by to bylo jako v minulé sezoně, tak by to byla samozřejmě velká výhoda,“ usmívá se asistent trenéra brněnské Komety Kamil Pokorný nad podobností s předchozím play off, v němž Kometa vyrazila za titulem z šestého místa.



Dva dny ostré dřiny, dva dny volna a hurá na Vítkovice. Blížící se play off pochopitelně rezonuje brněnskou šatnou, krom samotného soupeře se ale probírá i nezbytná součást vyřazovacích bojů – tradice a rituály.

„Na každém trošku doznívají věci, které se dělaly před rokem. Chtěl by to napodobit, každý je v hokeji trošku pověrčivý, na druhou stranu mají některé věci v Kometě dlouhou tradici, není to nic extra nového,“ popisuje situaci v kabině obránce Jan Štencel.

Kometa Brno - Litvínov: Jakub Krejčík ránou jako z děla přidal čtvrtý gól, 4:0
Video se připravuje ...

Ten sledoval minulé play off pouze z tribuny, ze hry jej vyřadilo zraněné koleno. Vyřazovacích bojů si příliš neužil ani v předchozích sezonách, při angažmá ve Vítkovicích zažil pouze předkolo. „Musím o nich popřemýšlet. Ještě jsem nehrál play off, možná se něco vyvrbí,“ přemítal o svých rituálech.

Tomu nejtradičnějšímu se však nevyhne. Kapitán Leoš Čermák vyhlásil ve středu poslední možnost oholení či zastřižení vousů, další příležitost nastane až s definitivním koncem sezony. „Lehce to zkrátím, snad to pořádně doroste,“ plánuje Štencel, jehož bradu zdobí strniště po většinu sezonu.

Hráči pozvali trenéry na večeři

Pověrčivosti se však drží celý klub, který po vzoru předchozí sezony uspořádal před startem play off celoklubovou večeři. Té se krom samotných hráčů a trenérů zúčastnili i členové marketingového a tiskového oddělení Komety. „Kluci nás pozvali na večeři, byla to velmi dobrá akce. Ukázalo se, že klub táhne za jeden provaz,“ liboval si Pokorný.

Ostatní pravidla už však zůstanou uvnitř kabiny. Obránce Jozef Kováčik, který v rámci tradice nosil na každý zápas stejné slipy, již v klubu nepůsobí, o zábavu se však starají jiní. „Kluci vymýšlí spoustu různých věcí, těžko některou z nich vybrat. Hlavně musí být v šatně před play off pohoda, o tu se starají hlavně Harry a Záťa (Tomáš Malec a Martin Zaťovič ),“ vypráví Štencel.

Olomouc - Kometa Brno: Krejčík ujížděl na Konráda a byl faulovaný, pak neproměnil trestné střílení
Video se připravuje ...

Ten pro svoji vítkovickou minulost zřejmě neujde pozornosti pokladníka. „Kluci asi budou chtít, ať něco dám. Samozřejmě budu pro, když se postoupí, tak budu jenom rád,“ doufá v postup přes svůj bývalý klub. „Tři roky pracovali na dosazení správných hráčů, aby zapadli do systému. Navíc jim chytá parádně Bartošák , hrají obětavě, vyhráli Radegast index. Bude to těžká série,“ tuší.

Čerstvě třiadvacetiletý zadák chytil po olympijské přestávce parádní formu, když v závěrečných třech utkáních základní části nasbíral pět bodů za tři góly a dvě asistence. V posledním duelu s Litvínovem navíc vytlačil z první obrany Michala Barinku , a možná tak pro play off vytvoří ofenzivní obrannou dvojici s  Ondřejem Němcem .

„Oba rádi podporujeme útok, takže za sebe musíme zaskočit. Jednou to vyjde na mě, podruhé na něj, nemáme rozdělené role,“ popisuje souhru se zkušenějším spoluhráčem. Právě ofenzivní nátlak by podle něj nakonec mohl být rozdílovým faktorem v boji s taktickou hrou soupeře a brankářem Bartošákem. „Na Vítkovice budou platit rychlé útoky a přečíslení, takže podpora obránců by na ně mohla platit,“ doufá Štencel.

Vítkovice - Kometa Brno: To byl semafor! Langhamer vytáhl parádní zákrok
Video se připravuje ...

Olomoucký obránce Jiří Ondrušek rozehrává kolem Alexandra Malleta z Brna
Olomoucký obránce Jiří Ondrušek rozehrává kolem Alexandra Malleta z Brna

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud