23. března 2018 • 21:05

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 6:3. Kaut zazářil, rozhodne sedmý zápas

Autor: iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dalšího semifinalistu si Generali play off TELH počká minimálně do soboty! Pardubičtí hokejisté totiž v šestém čtvrtfinále proti Třinci zvítězili jasně 6:3, když je čtyřmi body táhl útočník Martin Kaut. Dynamo tak vyrovnalo sérii, ve které mají oba týmy po třech výhrách a o postupujícím rozhodne nedělní sedmé utkání na ledě Ocelářů.



Oceláři nastoupili bez kanonýra Martina Růžičky, který se zranil v předchozím utkání. Aktivnější bylo úvodní třetině domácí Dynamo a blízko gólu byli v sedmé minutě v přečíslení dvou na jednoho Kaut s Perretem. Při Marcinkově vyloučení měl možnost z dorážky Treille a Hrubec už při plném počtu hráčů na ledě kryl lapačkou i Tomáškův pokus.

Pardubičtí se dočkali vedení ve 13. minutě, kdy se trefil z levého kruhu přesně do protějšího horního rohu Kaut. Za 145 vteřin Dynamo zvýšilo náskok, když po Hrabalově střele nejprve ještě neuspěl s dorážkou Svoboda, ale Ján Sýkora už ano.

Hned za 40 sekund ale snížil Adamský, který se mezi kruhy prosadil v souboji s Beranem a prostřelil Kacetla mezi betony. Odpovědět mohl hned vzápětí z dorážky Treille.

Dynamo se na přelomu první a druhé části ubránilo při Čáslavově vyloučení a Kacetl si poradil i s Matyášovou šancí. Oceláři ze snahy o vyrovnání nic nevytěžili a v 26. minutě naopak inkasovali. K Poulíčkovi se odrazil puk před odkrytou branku a Pardubičtí slavili vedení 3:1.

Budeme žrát led a hrát jako buldoci, velí Kacetl před sedmým zápasem
Video se připravuje ...

Kacetl při dalším náporu Třince znovu odolal a v polovině utkání se dostal po Kautově úspěšném obranném zákroku Dušek do úniku, který proměnil blafákem do bekhendu. Hrubce nahradil v brance Hamerlík, ale inkasoval hned po 45 vteřinách také. Po individuální akci zamířil mezi kruhy přesně do pravého horního rohu Tomášek.

Třinci se podařilo zareagovat na vývoj utkání v 46. minutě v přesilové hře pěti proti třem. Branku Polanského sudí Bulanov s Hradilem ještě po poradě s videorozhodčím neuznali kvůli hře vysokou holí, ale hned za devět vteřin skóroval Svačina.

Za dvě minuty snížili Oceláři na rozdíl dvou branek. Po souboji Cardwella s Dravecký sudí rozhodli, že nejde o zakázané uvolnění, a po Vlachově zadovce doklepl puk do sítě volný Petružálek.

Oceláři se o větší drama připravili třemi vyloučeními. Přestože Svoboda v 51. minutě trefil jen tyč odkryté branky a Dynamo nezužitkovalo ani 73 sekund trvající početní výhodu pěti proti třem, výhru už nepustilo. Ubránilo se při Hrabalově vyloučení za zdržování hry, při kterém sáhli Oceláři pět minut před koncem k power play. Výsledek ještě dovršil 20 sekund před koncem do prázdné branky Kaut.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Musíme hráče pochválit, jak utkání začali. Bylo na nás jasně vidět, že to nechceme pustit a chceme se do Třince vrátit. Dali jsme pěkné branky, vytvořili si spoustu šancí a stav 5:1 po dvou třetinách hovoří za vše. To je pasáž hry, za kterou musím hráče strašně moc pochválit. Jsem ale hodně naštvaný, jak jsme začali třetí třetinu. Říkali jsme si v kabině, že máme 5:1 hodit za hlavu a jít do toho, jako by to bylo 0:0. Lehkovážností a nedůrazem jsme nabídli Třinci šanci, když jsme to vůbec nepotřebovali. Jsem ale v uvozovkách rád. Když jsme uhráli doma ten (čtvrtý) zápas 3:0 a lítali jsme někde v obracích, tak garantuju, že mužstvo sedí na zadku a jede s obrovskou pokorou na sedmý zápas, který chceme vyhrát."

Václav Varaďa (Třinec): "My jsme nezačali špatně. Udělali jsme ale dvě hrubky, po kterých domácí skórovali. V průběhu utkání jsme se zlepšovali, ve druhé třetině jsme sahali po vyrovnání na 2:2, ale nepodařilo se nám dát gól. Naopak branky, které jsme domácím do konce druhé třetiny darovali, rozhodly. Jsem samozřejmě rád, jak tým přistoupil ke třetí třetině. Přidali jsme a domácí se o výsledek strachovali. S nějakou porcí štěstí jsme s tím ještě mohli zamíchat. Je to vzpruha do sedmého zápasu, který nás čeká v neděli. Věřím, že v něm nebude výkon ve všech fázích utkání takový, jako byl dnes."

Cesta do semifinále? Hrát stejně jako doma, tuší Kaut

Video se připravuje ...

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 6:3. Dynamo se nevzdává, rozhodne až sedmý zápas
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:52. M. Kaut, 15:17. J. Sýkora, 25:46. Poulíček, 30:53. Dušek, 31:38. Tomášek, 59:40. M. Kaut

Hosté: 15:57. Adamský, 46:00. Svačina, 47:51. Petružálek

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Ščotka – Beran, Tomášek, Rolinek – P. Sýkora, Marosz, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda.

Hosté: Hrubec (31. Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Chmielewski, R. Vlach, Dravecký – Adamský, Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kvasnica.

Rozhodčí

Hradil, Bulanov – Ondráček, Špůr

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10072 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud