14. dubna 2018 • 20:45

SESTŘIH: Třinec - Kometa 5:1. První finále pro Oceláře! Zářil Petružálek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Obhájce na úvod těžce narazil. Dosud nezastavitelní brněnští hokejisté v prvním finálovém utkání dostali pořádnou facku. Na ledě třineckých Ocelářů od úvodních minut prohrávali a do sedla už se během utkání nedostali. Výběr kouče Václava Varadi uštědřil Kometě výprask 5:1 a ovládl tak první bitvu o Masarykův Pohár. Ve vypjatém duelu hrál rozhodující roli třinecký útočník Jakub Petružálek, který dvakrát překonal brankáře Marka Čiliaka. Druhá finálový souboj se hraje v neděli od 16.00.



Ocelářům, kteří nastoupili bez obránce Vladimíra Rotha, vyšel vstup do utkání a po 113 vteřinách se dostali do vedení. Hrňa se šikovnou otočkou uvolnil kolem Malce a našel bekhendem Marcinka, který z brankoviště usměrnil puk za Čiliaka. Kometa se snažila odpovědět pokusy Erata a Nečase, ale v šesté minutě udeřili znovu domácí. Polanský prokličkoval do útočného pásma a na levém kruhu uvolnil Krajíčka, jenž zamířil přesně k protější tyči.

Cienciala po skalpu Komety: Je to pořád jen první krok, zítra to bude úplně jiné
Video se připravuje ...

Hrubec si pak poradil se střelou Holíka, který se prodral po pravém křídle. V polovině úvodní části už další Holíkova akce vedla k vyrovnání. Centr druhé formace přihrál Zaťovičovi, který stihl přistrčit puk mezi kruhy volnému Haščákovi a Hrubec neměl šanci zasáhnout.

Ve 12. minutě mohl Haščák vyrovnat, ale zblízka ztroskotal na Hrubcově betonu. Kometa se pak ubránila v prvním oslabení zápasu při pobytu Radima Zohorny na trestné lavici. V 18. minutě mohl zvýšit náskok domácích Adamský, jehož vysunul Krajíček, ale Čiliak svůj tým podržel.

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 5:1. První finálová výhra zůstává u Ocelářů
Video se připravuje ...

V úvodu druhé části vyhodil brněnský gólman puk do hlediště a trest za zdržování hry zužitkoval Petružálek. Nejdříve ještě Čiliakovi pomohla po jeho střele tyč, ale o chvíli později Petružálek po Hrňově ideální přihrávce zamířil do odkryté branky.

Oceláři vzápětí dostali Kometu pod velký tlak, ale Čiliak zneškodnil Svačinovo zakončení. Kometa potom po faulech Marcinka a Rákose hrála celé čtyři minuty v početní výhodě, domácí se však ubránili. Hrubec si poradil s Nečasovým pokusem. Třinec odolal i při vyloučení Linharta, který po návratu z trestné lavice vyřešil přečíslení dvou na jednoho individuálně, ale neuspěl.

V úvodu závěrečné části zahrozil nejdříve Nečas a pak domácí Chmielewski a Hrňa. Kometa se ubránila při Malcově trestu, ale v 47. minutě znovu inkasovala. Rákos uvolnil Petružálka, který z pravého kruhu zamířil přesně k pravé tyči. Zvýšit mohl ještě Adamský, ale po blafáku do bekhendu minul.

Kometa přitvrdila a po zákrocích Vondráčka na Polanského a Gulašiho na Ondřeje Kovařčíka hrála 89 sekund v oslabení tři proti pěti. Stav se nezměnil ani při Zaťovičově trestu, ale v 58. minutě se radoval z páté třinecké branky Chmielewski po kombinaci s Marcinkem.

Zmírnit prohru Komety mohl ještě Zaťovič, který trefil tyč. Nervózní závěr doprovodilo několik drobných potyček.

Hlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Jsem samozřejmě rád za výsledek a první bod v sérii, která se určitě potáhne. Měli jsme výborný vstup do zápasu a dali jsme dva góly. I když jsme pak inkasovali, tak si myslím, že jsme byli lepším týmem. V druhé třetině jsme měli problémy hlavně v oslabeních, ale podařilo se nám je přestát a následně jsme sami dali gól na 3:1 a to nám pomohlo. Potom jsme si to zkušeně kontrolovali. I když se Kometa dostala do nějakých příležitostí, tak jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Jedeme dál, zítra je nový zápas a série bude těžká. Věřím tomu, že náš výkon bude stále gradovat."

Kamil Pokorný (Brno): "Ráz utkání určilo rychlé dvougólové vedení domácích. My jsem pak sice snížili a měli jsme tam šanci na vyrovnání, ale ve druhé třetině jsme měli tři přesilovky a bohužel se nám ani jedna nepodařila proměnit. Domácí v závěru, když už jsme měli skoro hráče na ledě, svoji přesilovku využili díky šťastně odraženému kotouči. To byl takový zlom. Ve třetí třetině jsme se snažili hru otevřít a snížit, ale soupeř nám ujel a dal na 4:1. Potom v závěru i kvůli oslabením jsme neměli možnost skóre zkorigovat. Zítra se začíná od stavu 0:0 a určitě se z té jedné porážky nehroutíme."

Dostali jsme facku, zítra začneme úplně jinak, věří Čiliak
Video se připravuje ...

Naše góly byly výsledkem tvrdé práce, chválil Marcinko
Video se připravuje ...

Průběh zápasu Třinec - Kometa sledujte ZDE<<

Góly

Domácí: 01:53. Marcinko, 05:46. Krajíček, 22:29. Petružálek, 46:23. Petružálek, 57:36. Chmielewski

Hosté: 09:12. Haščák

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Linhart, L. Kovář (A) – Rákos, Cienciala, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, L. Čermák (C), Vincour.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Oldřich Hejduk – Miroslav Lhotský, Daniel Hynek

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Návštěva

5 200 (vyprodáno) diváků

Třinec - Kometa Brno: Hrňa nahrál před bránu Marcinkovi, který otevřel skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Krajíček přesnou střelou překonal Čiliaka a navýšil vedení na 2:0
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Marcel Haščák využil zmatky třinecké obrany, 2:1
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Nejdřív tyč, pak gól! Petružálek navýšil vedení Ocelářů na 3:1
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Rychlou akci zakončil Jakub Petružálek, 4:1
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Přemotivovaný Vondráček u hrazení srazil Polanského
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Ondřej Kovařčík odjel z předbrankové potyčky s krvavým šrámem
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Chmielewski z přečíslení potvrdil výhru domácích pátým gólem, 5:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud