Jiří Vítek
14. dubna 2018 • 22:50

Smazat a zítra od nuly. Kometa musí nakopnout staré motory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé ochutnali vlastní medicínu. Ve čtvrtfinálové sérii s Vítkovicemi i následném semifinále proti Plzni mávali brněnští hráči svým soupeřům z uctivé vzdálenosti. Teď se sebevědomý kolos zasekl, narazil a jen bezradně kopal kolem sebe. Co zítra? Nezbývá než nakopnout starou dobrou motorku, na které dojeli do finále.



Naštvaní, ale ne bezradní. Zkušený tým zná svoje limity a dobře ví, že loňský titul a letošní cesta do finále nebyly náhodné. V sobotním duelu se zkrátka sesypala většina fungujících věcí, brněnský výpadek přiklepl Třinci první čárku na finálový účet.

Od čeho se odpíchnout? Snad jen Holíkův útok zvládl zkrotit avizovanou dračí sílu, jinak Kometa připomínala modrobílý kompars v černém pekle. Třinec zvládl rozbít obranný val perfektním pohybem a rychlými protiútoky, pod jejichž náporem brněnská defenziva postupně odpadla.

Domácím kmitaly nohy o stupeň rychleji, dokázali si otevřít okénka v obraně Komety a postavit z nich bezpečný náskok. Úřadující mistři dokázali svého soupeře zamknout snad jen v přesilovkách, kterým však chyběl moment překvapení, kterým v předchozích duelech dokázali vyšachovat soupeřovu čtveřici.

Třinečtí si v nich hlídali křižné přihrávky mezi Eratem a Nečasem, respektive Holíkem a Haščákem, které by rozhýbaly domácí val. Při hře v rovnovážném počtu hráčů chyběl větší tlak do branky, který by sebevědomému brankáři Hrubcovi alespoň částečně srazil hřebínek. Oceláři navíc dominovali i rychlostně, tolik brejků brněnská obrana dlouho nezažila.

Kometa zažila v základní části minulé i této sezony negativní šňůru, z níž se dokázala pokaždé včas odlepit. Tentokrát ale nejde o sérii, ale jednorázový blackout, který musí urychleně zapomenout. Ideálně návratem k tomu, co předváděla v předchozích dvou sériích, a ne ostrou hrou na hraně pravidel, kterými zastrašila svého soupeře ve třetí části hry. Drsných hochů má Kometa v sestavě dostatek, byla by však škoda, kdyby se jim dostalo většího prostoru než Eratově útočnému komandu.

A ještě jedno okénko do historie. Pověstného bůra vyfasovala Kometa v play off po dlouhých 33 zápasech, naposledy v šestém čtvrtfinále 2015 proti Zlínu. Reakce? O dva dny později v utkání o všechno svému soupeři pětigólový výprask vrátili a našlápli mezi elitní čtveřici. Podobnou otočku potřebuje Kometa i teď.

Dostali jsme facku, zítra začneme úplně jinak, věří Čiliak
Video se připravuje ...

Cienciala po skalpu Komety: Je to pořád jen první krok, zítra to bude úplně jiné
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 5:1. První finálová výhra zůstává u Ocelářů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud