23. dubna 2018 • 15:00

Kometa mě zachránila od konce, řekl Čiliak. Už mu volali kvůli MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

K hlavní oporám hokejistů Komety Brna při cestě za obhajobou titulu patřil stejně jako loni slovenský brankář Marek Čiliak. Opět sice v základní části nepatřil ve statistikách mezi nejlepší, ale skvěle načasoval formu na play off. V neděli v Třinci po výhře 4:1 si připsal na konto 12. výhru v letošním play off a mohl se oddávat oslavám. Jak si doma přály jeho děti, vezl už v neděli domů Masarykův pohár.



"Slíbil jsem to dětem. Já je zklamat nechci, takže ony mě hnaly. Když jim něco slíbím, tak to musím dodržet. Strašně to prožívaly. Alec je už větší a už to vnímal, minulý rok ještě tolik ne. Elissa byla na každém zápase a i na ledě. Jsem strašně rád kvůli nim," líčil zvýšenou motivaci Čiliak.

Manželka s dětmi mu fandily na dálku na Zelném trhu. "Hned po zápase jsme si volali přes facetime, takže jsem je viděl. Ale i bez nich jsem měl v Třinci podporu, přišli tchyně, tchán a sestra a bratr ženy," komentoval přítomnost třinecké části rodiny od manželky.

Mistři už jsou doma! Slaví se u stadionu i ve městě
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Osmadvacetiletý gólman odchytal celé play off bez jediného střídání a oddechl si, že boj úspěšně skončil. "Už jsem cítil, že spíš než fyzicky, to bylo psychicky strašně těžké. Ale o to lepší je to teď," užíval si vítězné pocity.

Kometa zvládla po porážce v úvodním utkání 1:5 odpovědět čtyřmi výhrami za sebou. "Spadl mi kámen ze srdce. Je to něco neskutečného. Je tu osobnost vedle osobnosti. Jsem strašně rád, že jsem mohl hrát v takovém mužstvu. Neskutečný pocit. Nevím, jestli mi to ještě nedochází, co se stalo, ale ono nám to dojde," radoval se z rekordního 13. titulu Komety.

Pivo, šampaňské a pohár! Takhle slavila Kometa titul v šatně
Video se připravuje ...

Brňané stejně jako loni věřili v sílu svého týmu a nepochybovali o tom, že se jim podaří uspět. "Za to mužstvo jsem strašně rád, každý by dal život za druhého na ledě. Jeli jsme do Třince s tím, že to jedeme vyhrát," popsal rozpoložení týmu.

"Jsem strašně rád za kluky. Hlavně za Leoše (Čermáka) a za Špenyho (Martina Erata), od kterých jsem se pro svou kariéru strašně moc naučil," podotkl Čiliak. V Kometě mu končí smlouva a zatím není jasné, zda zůstane.

"Na to nechci odpovídat. Jsem strašně rád, že jsem mohl být od patnácti let v Brně. Zachránili mě, když jsem chtěl skončit s hokejem. Na Slovensku to nešlo, v Brně mi dali šanci, jsem tu od začátku," prohlásil odchovanec Zvolenu.

"Dal jsem si před sezonou nějaký cíl, ten jsme si splnili, a co dál, to nevím. Doma jsem v Brně, miluji to tam. Ale opravdu nevím. Nechci se v tom pitvat," řekl Čiliak.

Sezonu by si mohl prodloužit na mistrovství světa v Dánsku. "Měl bych jet, volali mi. Ještě si zavoláme a dohodneme se na všem," dodal Čiliak.

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 1:4. Obhájeno! Hosté suverénně zvítězili a slaví rekordní titul
Video se připravuje ...

Tankujeme! Kometa „vybrala“ benzínku, o náruče alkoholu se stříhalo
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud