Adam Lacek
13. března 2019 • 08:07

Zmar Boleslavi. První třetina byla katastrofální, řekl Žejdl

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z euforie zase zpátky na zem. V prvním utkání Mladá Boleslav nedala Zlínu téměř čuchnout, o den později měla problém se dostat do pořádné pozice pro zakončení. Pondělního fantoma Lukáše Žejdla ve velké šanci vychytal Libor Kašík, nelepilo to Jakubu Klepišovi a jeho lajně. Z 42 ran v prvním utkání spadla střelecká potence o polovinu, na pouhých 21 pokusů na branku. „Neměli jsme tolik střel, netlačili se do tolik do brány a nebyli aktivní v útočném pásmu,“ viděl hlavní příčiny nezdaru Žejdl.



Byl to až diametrální rozdíl. V pondělí Boleslav šlapala, zápas měla jednoznačně pod kontrolou. Jenže přišel druhý den a všechno bylo jinak. „Nevyšla nám první třetina, ta byla katastrofální, pak jsme se do toho pomalu dostávali. Zlín ale skvěle bránil střední pásmo, na čemž má postavenou hru. Probíjeli jsme se tam individuálně, což je špatně,“ mrzelo Lukáše Žejdla, který první utkání série rozhodl hattrickem.

Zlín naskočil s úplně jiným výkonem, směrem dozadu byl disciplinovaný, téměř bezchybný. Navíc se rychle dostal do vedení. „Pak je to těžké, ve třetí třetině nás ani nenapadali. Museli jsme si pro kotouče sjíždět dozadu, zpátky, dopředu, teď to tam vybojovat. Oni to kolikrát jen vzali, vyhodili do středního pásma a museli jsme to zase otáčet. Sebralo nám to hodně sil,“ řekl Žejdl.

Mladá Boleslav - Zlín: Sedláček potvrdil výhru hostů gólem do prázdné brány, 0:2
Video se připravuje ...

Že byla brzká trefa Beranů velký problémem, potvrdil i obránce Martin Pláněk. „Zlín je výborný v bránění. Když vede o gól, tak je schopný si to podržet. Je to spíš o nás a myslím, že bychom to měli hrát jednodušeji. Musíme se z toho poučit do příštího zápasu, abychom věděli, co máme hrát. Může se zase stát, že budeme prohrávat. To nás nesmí zlomit.“

Bruslaři se v první třetině dostali jen ke třem střelám na branku, měli velký problém si vytvořit pořádnou palebnou pozici. A když už se to povedlo, zastavil je skvěle chytající Libor Kašík . „Nešlo toho na něj tolik jako v prvním zápase. Tolikrát jsme ho neohrozili, ani jsme neměli tutové šance jako v pondělí. To zápas rozhodlo,“ litoval Žejdl.

Mladá Boleslav - Zlín: Dufek využil přesilovou hru, 0:1
Video se připravuje ...

Právě 27letý útočník zůstal zatím jediným boleslavským střelcem v sérii. „Je to hezký, ale koukám se na tým. Chci udělat nějaký úspěch. Že jsem dal tři góly, to už je historie. Jsou před námi další zápasy,“ velí do dalších bojů.

Sérii zatím chybí i více emocí. Nejiskří se. „Emoce vznikají z předbrankového prostoru. Co si budeme nalhávat, ve druhém zápase toho tam bylo málo, málo jsme se tam tlačili. Věřím, že ve Zlíně to otočíme a bude to lepší,“ doufá Žejdl.

Série se za stavu 1:1 stěhuje na Zimní stadion Luďka Čajky, kde bude pokračovat ve čtvrtek a pátek.

Lukáš Žejdl v utkání předkola play off se Zlínem.
Lukáš Žejdl v utkání předkola play off se Zlínem.

Góly

Domácí:

Hosté: 03:56. Dufek, 59:50. P. Sedláček

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Pláněk (A), Němeček, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa – Skalický, Klepiš (A), Pacovský – Pabiška (C), Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Zbořil, Gazda, M. Novotný, Ferenc, Padrnos – Kubiš (C), Fořt, Dufek – Herman, Honejsek, Šlahař – Okál, P. Sedláček, L. Krejčík – E. Kulda, Popelka, Š. Kratochvíl.

Rozhodčí

Svoboda, Pražák – Brejcha, Jelínek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

2731 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud