Ondřej Kuchař
18. března 2019 • 10:05

Sparta řeší, co dál. V ohrožení je Broš i Krupp, hokej štval i hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou nevyhlásili žádný konkrétní cíl. „Chceme prostě vyhrát co nejvíce zápasů,“ řekl v září před startem Tipsport extraligy trenér Sparty Uwe Krupp. Majitel klubu Petr Bříza angažoval německého kouče s vidinou změny. Lepších zítřků. Efekt se ale nedostavil. Zopakování desátého místa a pachuť z další probenděné sezony si žádá řešení. 



Před rokem vyvolala konečná desátá příčka ve Spartě bouři. „Byla to zatraceně zpackaná sezona,“ zuřil tehdy předseda představenstva a majitel klubu Petr Bříza. Volal po změnách. „Příští sezona musí mít ve Spartě jinou atmosféru. Pokoru, tvrdou práci a sebekritiku při zápasech. Zítra je nový den, nový zápas, ve kterém můžeme být lepší. Když tohle bude v týmu fungovat a hráči to přijmou, nemusí se ničeho bát,“ říkal. 

Jako architekta přestavby si vybral úspěšného německého trenéra Uweho Kruppa. Borce, který jako hráč zvedl nad hlavu Stanley Cup a šest let vedl národní tým našich západních sousedů. „Byl moje osobní volba. Vím, jak pracuje. Vyznává důsledný, pracovitý hokej a tímhle směrem se chceme ubírat,“ vysvětloval Bříza. Střih. 

Jsme v březnu 2019. Sparta opět skončila sezonu jako první extraligový celek. S odřenýma ušima se dostala alespoň do předkola

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud