22. března 2019 • 20:09

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 3:2pr. Jergl v prodloužení odstartoval euforii Hanáků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoucká pohádka nadále pokračuje! Ve třetím utkání čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy vyhráli Hanáci nad Plzní 3:2 v prodloužení. O druhém bodu pro Moru rozhodl až v 79. minutě útočník Aleš Jergl. Série pokračuje čtvrtým duelem v sobotu znovu na ledě Olomouce.



Hanákům se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 51 sekundách se prosadil obránce Galvas, který si najel před brankáře Frodla a šikovně zakončil.

Hosté se po pár minutách oklepali a tlačili se před Konráda, slovenského brankáře ve službách Olomouce ale překonat nedokázali. Ve slibných šancích se neprosadili Eberle, Dujsík nebo Indrák.

Ve druhé třetině si nadějné příležitosti vypracovali i domácí, ani jim se však v koncovce nedařilo. Frodla nepřelstili Burian či Holec.

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 3:2pr. Na hané se slaví, vedou sérii dva nula
Video se připravuje ...

Hned dvakrát se skóre změnilo v závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky. Konrád nejprve v plzeňské přesilovce zlikvidoval několik "tutovek" hostů a z rychlého protiútoku se po Irglově akci prosadil Strapáč. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí, protože domácí útočník při zakončení atakoval gólmana a posunul brankovou konstrukci.

Západočechům se ale podařilo bleskově odpovědět. V pokračující početní výhodě snížil po Kracíkově přihrávce Němec, který skóroval v čase 39:57.

Ve třetí třetině byli blízko gólu hráči obou celků, střelecky aktivnější byli domácí. Frodl ale svůj tým několikrát podržel a Indrák po samostatné akci v 56. minutě vyrovnal.

V prodloužení hosté zvýšili aktivitu, v přesilovce ale mohli rozhodnout domácí. Po dalších nevyužitých šancích se hrdinou zápasu stal Jergl, který využil Ostřížkovu přihrávku a v čase 78:25 rozhodl. Olomouc tak uspěla i ve druhém prodloužení ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): „Myslím si, že to bylo výborné utkání. Skvělá divácká kulisa, sladká tečka pro nás, takže my jsme spokojeni. Zápas byl vyrovnaný a myslím si, že jsme byli lehce šťastnější tým. Možná i lehce lepší. Když budeme vyhrávat jenom v prodloužení, budeme šťastní. Z naší strany jsme podali velice dobrý, bojovný výkon. Myslím, že tak dobře jsem nás ještě neviděl hrát. Vstřelit gól ke konci prodloužení, to je euforie. Troufnu si tvrdit, že atmosféra byla lepší než v Plzni. Doufám, že zítra přijde ještě víc diváků a ještě víc nás podpoří.“
Ladislav Čihák (Plzeň): „Znova jsme viděli hodně bojovné utkání, hodně osobních soubojů. Nám se podařilo za stavu 2:0 dotáhnout výsledek na 2:2, což je dobré. V prodloužení jsme měli trošičku více šancí, bohužel jsme je nevyužili a po jedné chybě Olomouc trestala. A má druhý bod. Věřím tomu, že čas (naší) první lajny ještě přijde. Není to jednoduché, je to play off a každý tým se na takové hráče připraví. Zamrzí, že jsme podruhé prohráli v prodloužení, ale je to sport. Člověk se z toho musí oklepat a zítra je nový den, nový zápas a může být všechno jinak.“

Góly

Domácí: 00:51. J. Galvas, 39:23. Strapáč, 78:25. Jergl

Hosté: 39:58. V. Němec, 55:18. Indrák

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Matai – Jergl, J. Knotek (A), Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – Holec, Kolouch, J. Káňa.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán, L. Kaňák – Gulaš (C), Jan Kovář (A), Pour – Eberle, Kodýtek, Straka – Indrák (A), Kracík, V. Němec – Stach, Preisinger, Nedorost.

Rozhodčí

Jeřábek, Lacina – Komárek, Klouček

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)

Návštěva

5500 diváků

Klíčové momenty utkání:

Olomouc - Plzeň: Jergl rozhodl utkání v prodloužení, 3:2
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Indrák se prosadil na bližší tyčče a vrací zápas na začátek, 2:2
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Němec vrací úder! Po krásné kombinaci uklidil puk přesně mezi betony
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Strapáč po prozkoumání videa zvyšuje vedení domácích
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: V první minutě se trefil Galvas, 1:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH 2. zápasu:

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 2:3 po prodloužení. Výhru hostům vystřelil Holec
Video se připravuje ...

SESTŘIH 1. zápasu:

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 8:1. Gulaš a spol. na úvod play off zničili Hanáky
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud