Michal Koštuřík
9. dubna 2019 • 04:55

Z oslavy hokeje bramboračka. Trapné, ušklíbl se liberecký kouč Pešán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva jako řemen. Tvrdá, nesmlouvavá. A taky neférová. Semifinálová partie číslo čtyři mezi Kometou a Libercem zase zvedala diváky ze sedaček. Tentokrát nejen kvůli pěkným akcím, gólům a neproměněným šancím. Emoce šly až přes hranu, hráči to v soubojích přeháněli a rozhodčí si nevěděli rady. „Mrzí mě, že tímto kazíme sérii. Oba týmy si říkaly o přesilovky pády na led, to bylo až trapné. Stala se z toho bramboračka,“ postěžoval si Filip Pešán, kouč poražených Bílých Tygrů.



Brněnský bek Tomáš Malec během jednoho střídání neustále naháněl Dominika Lakatoše, několikrát ho tělem trefil. O hru se moc nezajímal. Liberecký bouřlivák Martin Ševc u mantinelu hulákal na Martina Erata, sápal se na něj ještě cestou na střídačku. Tvrďák Jaroslav Vlach se k němu přidal. Bylo vidět, že by brněnské hvězdě nejradši jednu ubalil. O kousek dál se do sebe pustili pěstmi drobný Libor Hudáček s Martinem Zaťovičem, dva elitní forvardi obou rivalů. I jim ruply nervy.

A to nebylo vše. Cestou do kabiny po Pláškově trefě v prodloužení Vlach hokejkou praštil vší silou do odpadkového koše a zanadával si. „Jelo se úplně natvrdo. Furt bušíme a teď se štěstí otočilo k nám,“ vystihl domácí útočník Martin Dočekal. „Hráči věděli, že když spadnou na led, budou mít přesilovku,“ nelíbil se Pešánovi průběh čtvrtého souboje, který rozhodl osmnáctiletý junior Karel Plášek.

Pár vteřin před jeho gólem ze sóla masíroval Erat hokejkou u mantinelu Petra Kolmanna. Jeden krosček, druhý, třetí, čtvrtý. Beztrestně. Puk se pak vyvalil k jeho spoluhráči Jakubovi Orsavovi, který ho posunul do jízdy Pláškovi. Erat měl jít na trestnou, místo toho vzápětí skákal do klubka jásajících spoluhráčů. Rozhodčí ještě pro jistotu zkontrolovali záznam, zda kotouč přešel brankovou čáru. „Byl jsem si jistý, že to byl gól. Viděl jsem, jak vyletěla flaška. Tam jsem střílel,“ líčil Plášek po své první trefě v seniorském play off.

Ve čtvrtek pokračuje série za stavu 2:2 na severu Čech.

Góly

Domácí: 24:36. Zaťovič, 48:56. Bartejs, 61:22. Plášek ml.

Hosté: 06:51. Birner, 29:40. Filippi

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., M. Erat, Orsava – Mallet, Kusko, P. Kratochvíl – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 3:2pr. Obrovské drama rozsekl v prodloužení Plášek
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Plášek unikl libereckým obráncům a rozhodl prodloužení, 3:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: V závěru utkání pracovaly emoce, pustili se do sebe i Ševc s Eratem
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Po souboji Malce s Vlachem byl zraněn fotograf
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Bartejs přesnou střelou vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Filippi přesnou střelou vrátil hostům vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Zaťovič ve dvojnásobné přesilovce vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Po parádní Hudáčkově přihrávce se prosadil Birner, 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud