Zlínským hokejistům manažerova čína chutnala

Miroslav Michalovský
Miroslav MichalovskýZdroj: Aleš Krecl
Ročník 09/10

Obránce Martin Hamrlík se olízl a při odevzdávání prázdného talíře prohodil: „Domů nedáváte?“ Hokejisté RI Okna Zlín si včera pošmákli na obědě, který jim uvařil generální manažer klubu Miroslav Michalovský.

Fakt výborné, ocenili svorně vepřovou a kuřecí čínu, kterou dostali odměnou za pondělní výhru nad Mladou Boleslaví. Jak slíbil, tak splnil. Manažer Michalovský si v sedm ráno stoupl k plotně v klubových prostorách V. I. P a začal vařit.

Skončil ve 12.23 hodin. To už se k obědu trousili po tréninku první hladoví hráči. „Myslel jsem, že nejdřív přijde Larry,“ vítal Rachůnka, Mokrejše a Noska.

Zadák Hamrlík, podle manažera nejspíš hlavní jedlík týmu, však dorazil až ve druhé „várce“. Ale s jídlem byl rychle hotov. „Ještě si dej,“ pobízel jej Michalovský. „To stačí, díky,“ odmítl Hamrlík. Hráčům chutnalo. Někdo si naložil k číně rýži, jiný hranolky. „Záhora, ty si dej tři talíře,“ vybízel Michalovský hubeného útočníka Martina Záhorovského.

Prvním „testovačem“ byl trenér Zdeněk Venera. „Už si dvakrát přidával,“ smál se „kuchař“. „Výborné. Akorát nemusím ty feferonky,“ líčil Venera. „To jsou fazolky,“ upozornila jej ekonomka Iva Pecinová, která s přípravou oběda pomáhala. „Feferonka tam byla taky,“ trval na svém kouč, který žádal ještě dezert. „Ty věnečky budou kdy?“ ptal se. Marně...

Oběd od svého nadřízeného si borci vychutnali. Vraceli vylízané talíře. „Čekal jsem, že budete mít tu velkou kuchařskou čepici,“ poznamenal směrem k Michalovskému kanonýr Jaroslav Balaštík. Manažer se bez ní obešel. I tak vaří dobře a rád. Manželku do kuchyně pouští jen výjimečně.

„Vaření ji nebaví. To mi vyhovuje. Já zase nerad umývám nádobí. Máme to hezky rozdělené,“ pochvaloval si majitel asi sto dvaceti kuchařek.

Doporučujeme

Články z jiných titulů