12. října 2008 • 20:35

Hokejisté Pardubic porazili Karlovy Vary

Autor: ČTK, Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic porazili v duelu 14. kola O2 extraligy Karlovy Vary 5:3. O své výhře rozhodl Moeller třemi brankami v posledních devíti minutách. Dva góly domácích vsítil útočník Michal Tvrdík.



Západočechům se skvěle povedl nástup do zápasu - po 66 vteřinách hry překonal pardubického gólmana Lašáka Skladaný. Chvíli na to však byli v krátkém sledu vyloučeni karlovarští Melenovský a Jiří Hanzlík, což nabídlo Pardubicím dlouhou přesilovku pět na tři.

Tu Moeller využil už po devíti sekundách, když Píša nahrál Čáslavovi, který propálil vše včetně gólmana Mensatora. Navrátilec z Ruska tak vstřelil vůbec první gól obrany Východočechů v této sezoně.

Souhrn zápasů 14. kola extraligy >>>

Východočeši po srovnání stavu pokračovali v aktivitě a celkem devatenáctkrát vystřelili na karlovarskou branku v úvodní části. Neujal se však jediný pokus. Nejblíže ke skórování měl Divíšek, jenž v sedmé minutě trefil horní tyč.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Seidl (Pardubice): "Dvě třetiny jsme měli problémy s karlovarskou defenzívou. Také jsme se potýkali se špatným pohybem našich hráčů. Ve třetí třetině jsme už hráli náš hokej, přišly tam i góly. Smekám před kluky klobouk, že to obrátili."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Dvě třetiny jsme hráli dobrý výsledek. Bohužel v závěru třetí třetiny jsme zkolabovali ve hře okolo brankoviště. Nesplnili jsme to, co jsme si řekli o druhé přestávce. Utkání jsme si zbytečně prohráli."
Karlovy Vary přečkaly manévry domácích a v početní převaze udeřily. Na trestné lavici seděl Šeda, kterého po necelé minutě vrátil zpět do hry Kumstát. Jeho střelu z ostrého úhlu přímo "do víka" lze zařadit mezi výstavní.

V prostřední třetině tempo hry trošku opadlo, ale i tak sledovala pardubická ČEZ Arena zajímavou partii. Domácí vytrvale dobývali obranu Západočechů, hosté se soustředili na rychlé brejky.

Ve 30. minutě však karlovarští beci nechali vjet do zakončení Cetkovského, jež doslova dotlačil puk za brankáře Energie a srovnal na 2:2. Vedení Pardubic však netrvalo dlouho, neboť o šest minut později Západočeši zužitkovali další přesilovku. Skuhravý se dostal k puku mezi kruhy a propálil Lašáka.

Závěrečné dějství patřilo jednoznačně domácím. Ti dlouho naráželi na zformovanou obranu Západočechů, ta však na konci duelu povolila. Tvrdíkovu trefu nohou v 52. minutě musel potvrdit videorozhodčí. Pardubice poté dostal do vedení Pivko z trestného střílení, které následovalo po zalehnutí kotouče v brankovišti jedním z hráčů Energie.

Již během této situace se domácí radovali z branky, videorozhodčí však kotouč za Mensatorem neobjevil. Definitivní pojistku pro domácí přidal v 56. minutě Tvrdík svým druhým gólem v utkání

Moeller Pardubice - Energie Karlovy Vary 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Čáslava (Píša, Pucher), 30. Cetkovský (Somík), 52. Tvrdík (Pivko, Divíšek), 55. Pivko z trestného střílení, 56. Tvrdík (Pivko, Štrbák) - 2. Skladaný (Kumstát), 17. Kumstát (Řezníček, Skladaný), 36. Skuhravý (Dej, Němec). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 8160.

Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Blažek, Ondřej
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Prošek, Mudroch - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Dej, Zaťovič

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud