Květoslav Šimek
25. září 2009 • 19:30

Šestý zápas bez porážky Liberec nezvládl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince rázně ukončili bodovou sérii Liberce. Bílí Tygři v pěti zápasech za sebou bodovali, vyhoupli se až na druhé místo, ale v Třinci bez brankáře Leinonena (viróza) pohořeli.



Dostali šest gólů, polovinu z nich během devíti minut druhé třetiny. Právě v tomto úseku Oceláři rozhodli o výsledku.

„Ze začátku to bylo vlažné, dvakrát jsme prohrávali, pak jsme zlepšili pohyb u nich ve třetině a to rozhodlo,“ radoval se třinecký útočník Rostislav Martynek, který nastřádal tři body (2+1).

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Klíčový byl i nevyužitý nájezd libereckého Tomáše Klimenty. Ve 30. minutě za stavu 2:2 ujížděl na Hamerlíka sám. Trefil jen jeho pravý beton. „Trochu mi to skočilo a dal jsem to po ledě,“ litoval Klimenta. „Tohle je stejná chyba, jako kdybychom zbytečný gól dostali…“

Jen pár okamžiků poté se v rozmezí 52 sekund trefili Polanský se Semanem a Oceláři už výhru nepustili. „Tahle minuta rozhodla zápas,“ přitakal liberecký asistent Filip Pešán.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Tomas (Polák, Cartelli), 29. Výtisk (Polák, Cartelli), 37. Polanský (Kohn, M. Růžička), 38. Seman (Martynek, Peterek), 48. Martynek (Peterek, Seman), 58. Martynek (Malec, Polanský) - 3. P. Nedvěd (Derner, Hlaváč), 26. Ondřej (Blatný), 46. Blatný (Vantuch, Hunkes).

Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1.
Diváci: 3075.

Třinec: Hamerlík - Seman, Malec, Lojek, Zíb, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - D. Květoň, Martynek, Peterek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Polák - Kanko, Marosz, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Liberec: Fikrt - Rýgl, Čakajík, Hunkes, Derner, J. Moravec, Jareš - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Vantuch, Kašpařík, Víšek - Dušek, Nedorost, Špaček - Ondřej, Blatný, Plodek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud