4. prosince 2009 • 11:45

Zlín vyhrál i přes zranění Hamrlíka a Bořuty

Autor: ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na cestě za zaslouženým vítězstvím v Litvínově Zlín nezastavily ani zdravotní trable. Hned v první třetině si totiž zlínští trenéři museli vyškrtnout ze sestavy obránce Martina Hamrlíka a Antonína Bořutu.



První jmenovaný doplatil na střet s Romanem Vopatem u mantinelu. Jen se vyčítavě podíval po rozhodčím, že tvrdý zákrok nepotrestal a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Na ledě se už neobjevil.

Jeho parťák se zranil mnohem kuriozněji. Při dojíždění puku za brankou bez cizího zavinění uklouzl a následoval nekontrolovaný pád a náraz hlavou na hrazení.

Nešťastník zůstal ležet na ledě a hráči kolem něj začali okamžitě přivolávat pomoc. Domácí lékař mu poté sešil tržnou ránu na hlavě. Vážnější ujmu na zdraví zlínský hráč naštěstí neutrpěl.

Stejně jako Hamrlík se tak mohl společně se spoluhráči vydat na dlouhou, ale radostnou cestu na Valašsko.

„Hamrlík by mohl být do neděle v pořádku, u Bořuty uvidíme. Utrpěl otřes, ale ani jeho stav nebyl natolik vážný, aby musel jet na vyšetření do nemocnice,“ přiblížil trenér Zdeněk Venera.

Absenci dvou obránců a především klíčového muže zlínských přesilovek Hamrlíka, jenž před svým zraněním stačil skvěle připravit úvodní gól Jaroslavu Balaštíkovi, vzal kouč s nadhledem. „Naštěstí jsme tady měli kompletní osmičku beků, tři dvojice nám pořád zůstaly,“ usmál se Venera.

K dobré náladě měl pádný důvod. Jeho tým utnul nepříjemnou sérii pěti zápasů, z nichž uspěl pouze v jediném. Zlínští navíc potvrdili, že proti Litvínovu se jim tradičně daří, z posledních šesti zápasů nechali Severočechům všehovšudy tři body.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud